Stadion De Galgenwaard: FC Utrecht - Ajax 0-2 (0-2)

Locatie: Stadion De Galgenwaard - Utrecht
Toeschouwers: 21.471
Entree: € 34,-
Competitie: Eredivisie

Voor het eerst dit seizoen weer naar De Galgenwaard en meteen voor op papier een aardig affiche. Regerend landskampioen Ajax is vandaag de tegenstander. Deze wedstrijd staat normaal gesproken voor veel sfeer, veel inzet en strijd ook. Moeders de vrouw was gezellig ook weer eens mee naar Utreg, oude tijden herleven. De kinderen hadden we van te voren even bij oma gebracht, dus we konden lekker naar het stadion zonder dat we op onze woorden hoefden te letten tijdens deze wedstrijd. We waren mooi op tijd en konden de auto net buiten Utrecht kwijt en daarvandaan even 10-15 minuutjes lopen naar het stadion. Voordeel hiervan is dat je na de wedstrijd niet meteen in de drukte zit en zodra je bij de auto bent meteen weg kan rijden. Langzaamaan vulde het stadion zich, de wedstrijd was bijna uitverkocht. Het uitvak zat ook behoorlijk vol, dus een lekkere volle bak vandaag.
De sfeer zat voorafgaand de wedstrijd er al goed in en tijdens de opkomst van de spelers was er weer de bakjes met vuurwerk op het veld en veel rood witte slierten en veel vlaggen en spandoeken.
De wedstrijd zelf viel eigenlijk behoorlijk tegen. De eerste 10 minuten waren nog wel aardig ook van Utrecht kant, maar Ajax kwam toen toch al op een 0-1 voorsprong. De strijdwijze van Utrecht wijzigde op dat moment eigenlijk naar vooral tegenhouden. Er was te weinig creativiteit en er werden geen kansen gecreëerd. Ajax creëerde daarentegen ook niet veel maar was wel de beter voetballende ploeg en met de 0-1 voorsprong hoefde ze ook niet perse. Zeker niet toen in de blessuretijd van de 1e helft ook nog de 0-2 binnen viel. De 2e helft was van hetzelfde laken een pak. Ajax had het betere van het spel zonder kansen te creëren en FC Utrecht was nog steeds voornamelijk aan het tegenhouden en als er al druk werd gezet naar voren werd dit maar door één man gedaan en niet met het hele team dus dan heeft het ook niet zoveel nut. Ajax kon dus vrij eenvoudig de 3 punten meenemen naar Amsterdam. Helaas werd de wedstrijd in de 2e helft nog door een aantal individuen die ook een kaartje hadden gekocht ontsierd. Helaas als FC Utrecht fan een mindere middag, maar hopen dat het lek snel boven is en er resultaten gaan komen. In ieder geval wel weer even ouderwets met mijn vrouw op de tribune zitten meeleven net zoals jaren geleden toen we nog een seizoenkaart hadden.