Sportpark Norschoten: SDV Barneveld - SDC Putten 2-1 (1-0)

Locatie: Sportpark Norschoten - Barneveld (SDV Barneveld)
Toeschouwers: ?
Entree: Gratis
Competitie: Oefenwedstrijd

Even een wedstrijdje pakken op nog een 15 minuten rijden vanaf mijn woonplaats. Voor mijn FutbologyApp een nieuwe ground maar in het verleden hier al weleens wedstrijden bezocht alleen weet niet meer wanneer dat geweest is. Dus nu dan maar even een officiële nieuwe vinck. Plaats van bestemming is Sportpark Norschoten in Barneveld waar SDV Barneveld zijn wedstrijden speelt. Zij zullen dit seizoen na de promotie van afgelopen seizoen in de Vierde Divisie(voorheen Hoofdklasse) uitkomen. Tegenstander deze avond voor deze oefenpot is SDC Putten, zij zijn juist vorig seizoen uit de Hoofdklasse gedegradeerd en zullen komend seizoen in de 1e klasse gaan proberen promotie te bewerkstelligen.

Op het sportpark is sinds enkele jaren een nieuwe kantine gebouwd, in de kantine heb je een wand met allemaal voetbalshirts gedragen door spelers die hun oorsprong bij SDVB hebben gehad. Aan een lange zijde heb je een overdekte zit tribune. Het veld is een kunstgrasveld, welke gezien de staat hiervan er al een tijdje ligt.
Bij beide ploegen zaten voor mij weinig bekende spelers maar dat mag de pret niet drukken. SDCP begon de wedstrijd met een licht overwicht al was de passing van beide ploegen wel erg slordig. De enige kansjes/mogelijkheden waren in het begin voor de Puttenaren. Zoals zo vaak in het voetbal zie je dat de bal juist aan de andere zijde het doel invliegt. De eerste de beste mogelijkheid om tot een schot op doel te komen vloog de bal dan ook in het doel en kwamen de Barnevelders op een 1-0 voorsprong. Na dit doelpunt wijzigde het wedstrijdbeeld wel wat meer en kreeg ook SDVB zijn kansjes en ook een grote kans op de 2-0 maar deze werd jammerlijk gemist. In de 2e helft trad SDVB met een heel nieuw team aan en ook SDCP voerde een aantal wissels door. De verhoudingen wisselde hierdoor niet, maar er gebeurde eigenlijk nog minder dan in de eerste helft. Na eerst nog een keer de lat te hebben geraakt kwam SDVB uiteindelijk toch op een 2-0 voorsprong door een zeldzame goede aanval. SDCP wist hierna ook eindelijk het net te vinden en bracht hiermee de eindstand op 2-1. Met 3 wedstrijden in de laatste 6 dagen zit ik alweer lekker in het ritme al zal het thuisfront deze regelmaat niet echt aanmoedigen. Komende zaterdag als het goed is de eerste wedstrijd voor het echie tussen FC Emmen en RKC Waalwijk.