Sportpark De Ebbenhorst: vv DOVO - Kozakken Boys 0-2 (0-2)

Bezoek datum: 06-08-2022
Locatie: Sportpark De Ebbenhorst - Nijkerk (Sparta Nijkerk)
Toeschouwers: ?
Entree: € 5,- (tevens een lot voor verloting en geldig voor 3 wedstrijden die middag)
Competitie: Oefenwedstrijd (onderdeel van de Harry Hamstra Cup)

Vanuit Sparta Nijkerk wordt elk jaar de Harry Hamstra Cup gespeeld met een aantal clubs uit de regio. Verspreidt over 2 weken worden er onderling 2 oefenwedstrijden gespeeld met voor een ieder een thuis- en een uitwedstrijd. De 3e wedstrijd vindt plaats op de slotdag van deze Cup en worden allemaal op Sportpark De Ebbenhorst van Sparta Nijkerk gespeeld. De deelnemers dit jaar zijn uiteraard Sparta Nijkerk maar ook sv Spakenburg, vv IJsselmeervogels, Kozakken Boys(allen 2e Divisie) en DVS'33 en vv DOVO(beide 3e Divisie Zaterdag evenals Sparta Nijkerk). Een mooi toernooi met grote namen uit het zaterdag voetbal. Helaas had ik later op de middag andere verplichtingen dus kon ik alleen de wedstrijd om 12.30u tussen vv DOVO en Kozakken Boys zien, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was lekker weer, de entree was maar 5 euro en tevens een lot om mee te spelen in de loterij. Voor deze 5 euro kon je 3 wedstrijden aanschouwen. 

Bij vv DOVO staat er bijna weer een heel nieuw team, na op het nippertje zich te hebben kunnen handhaven vorig seizoen wordt nu de blik weer omhoog gericht en heeft er een ware in- en uittocht plaatsgevonden. Komend seizoen staat door de degradatie van GVVV ook weer de beladen derby op het programma(en hopelijk ook op mijn programma). Kozakken Boys heeft zich afgelopen seizoen op het nippertje zich weten te handhaven in de 2e Divisie, dit ten koste van GVVV. De Kozakken herbergen een aantal oud-profs in de selectie en zullen ongetwijfeld ook de blik omhoog hebben gericht voor komend seizoen. Interessant om te gaan bekijken hoe beide ploegen voor de dag komen. 
Beide ploegen begonnen met de insteek om de wedstrijd te winnen maar ook met veel balverlies. Kozakken Boys had voetballend wel het overwicht en kwam meer aan het opbouwen van aanvallen toe. Toch duurde het tot halverwege de 1e helft dat de 0-1 kon worden aangetekend vanuit een vrije trap. Na deze treffer was het meteen even tijd voor een drinkpauze. Na deze drinkpauze waren de Kozakken weer eerder bij de les dan de rooie uit Veenendaal en kon middels een schot van buiten de zestienmeter de score worden verdubbeld. Dit was ook tevens de ruststand. 

In de rust werden weer de nodige wissels doorgevoerd waarbij Kozakken Boys op 2 spelers na een hele nieuwe ploeg had staan. DOVO wisselde in de rust en in de loop van 2e helft ook naar hartenlust. Het spelbeeld veranderde hierdoor licht en DOVO was meer voorin te vinden. Echter wisten de beide ploegen niet te scoren in deze helft waardoor de eindstand 0-2 werd in het voordeel van Kozakken Boys. Hiermee pakten zij voorlopig de leiding in het toernooi maar deze moesten ze na de volgende wedstrijd tussen Sparta Nijkerk en IJsselmeervogels afstaan aan de uiteindelijk winnaar IJsselmeervogels. 
Op het sportpark De Ebbenhorst ben ik in 2014 voor het laatst geweest. Ze hebben aan de zijde van de kantine een dakterras waarvan je de wedstrijd kan bekijken. Aan de rechterzijde heb je een tribune gedeelte geschikt voor sponsoren en genodigden. Aan de overzijde is een redelijk grote overdekte zit tribune met aan de linkerzijde hiervan ook nog een overdekte staantribune. Aan de rechterkant van deze tribune heb je een onoverdekte staantribune. In de week voor de wedstrijd hebben ze net een nieuw kunstgrasveld laten aanleggen, dus deze wedstrijd was de eerste wedstrijd op de nieuwe mat. Dit seizoen ga ik proberen nog een competitiewedstrijd van Sparta Nijkerk hier mee te pakken en dan het liefst de derby tegen DVS'33. 

Helaas was het na deze wedstrijd voor mij al tijd om weer het sportpark te verlaten en een triple aan wedstrijden te laten schieten. Volgende keer beter. 


 

Reacties