Sportcomplex Zoudenbalch: FC Utrecht - Queen's Park FC 2-4 (1-1)

Locatie: Sportpark Zoudenbalch - Utrecht (trainingslocatie FC Utrecht)
Toeschouwers: ?
Entree: Gratis
Competitie: Oefenwedstrijd

Na eerst de wedstrijd van Jong FC Utrecht te hebben aanschouwd was het nu tijd voor het eerste elftal. Zij treden aan tegen het Schotse Queen's Park FC, uitkomend in het Scottish Championship, het 2e niveau in Schotland. Zij hebben een trainingskamp in Nederland belegd en dit is hun 2e wedstrijd op Nederlandse bodem deze week. Voor mij is het voornamelijk eens kijken hoe ze er bij FC Utrecht voorstaan en of je de invloeden van de nieuwe trainer kan terugzien, ondanks dat ze pas 1,5 week aan het trainen zijn en dit de eerste wedstrijd is. Ook het 1e elftal speelt deze wedstrijd met verschillende teams in beide helften. Bij FC Utrecht hebben ze al een aantal nieuwe spelers erbij, dus meteen maar eens kijken of hier potentie inzit. Grootste aanwinst tot nu toe(letterlijk en figuurlijk), Bas Dost, is er uiteraard nog niet bij aangezien hij net een dag te voren heeft getekend.

Bij deze wedstrijd ook weer hetzelfde als de 1e wedstrijd, het is weer even wennen om het goede gevoel te krijgen, zeker ook weer met een aantal nieuwe jongens erbij. Na een kwartiertje kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong, net op het moment dat de ultra's van Utrecht net eraan kwamen om voor wat vuurwerk te zorgen.
FC Utrecht wist in de 1e helft nog wel de gelijkmaker te produceren en was de ruststand 1-1. FC Utrecht wisselde in de rust het hele team maar Queen's Park FC liet het team van de 1e helft staan. Bij FC Utrecht kwamen er een paar ervaren jongens in, maar ook een groot aantal jonge talenten. Die begonnen in eerste instantie voortvarend aan de 2e helft en het spel was fris om te zien met een aantal goede combinaties. De Schotten lieten op zich niet zoveel zien, maar wel dat ze heel effectief met de kansen om konden gaan. Hierdoor viel vanuit de counter ook de 1-2 vanuit het niets. Vlak daarna was het alweer gelijk. De fouten stapelden zich op en deze werden genadeloos afgestraft door de Schotten, zij liepen uit naar 2-4. FC Utrecht probeerde het nog wel maar kwamen niet verder dan een harde knal op de paal. Zo eindigde deze eerste oefenpot toch in een teleurstellende nederlaag, al mag je in het begin van de voorbereiding ook weer niet te veel verwachten. Het is nu verder puzzelen wat straks de ideale opstelling zal gaan worden. Wellicht komen er nog wat spelers bij of vertrekken er nog wat jongens. We gaan het meemaken. In ieder geval deze 2e juli al meteen 2 wedstrijden kunnen zien, dus mooi een vliegende start. Nu het verdere oefenprogramma uitpluizen en kijken wanneer er weer tijd vrij is voor een bezoekje. Met tegenwoordig veel wedstrijden die achter gesloten deuren worden afgewerkt nog even puzzelen maar daar komen we ook wel weer uit.