Laakkwartier-Terrein: HVV Laakkwartier - ADO Den Haag 0-13 (0-4)

Locatie: Laakkwartier-Terrein - Den Haag
Toeschouwers: ?
Entree: € 5,-
Competitie: Oefenwedstrijd

Na vorige week het seizoen te hebben geopend was het nu de tijd voor een reisje naar de hoofdstad van Zuid-Holland, Den Haag. Hier speelde de plaatselijke trots hun traditionele openingswedstrijd bij stadgenoot HVV Laakkwartier. Meteen maar eens kijken hoe de nieuwe trainer van ADO, Dirk Kuyt, zijn vuurdoop zou krijgen. Op het Laakkwartier-Terrein begon het al aardig druk te worden en toen de wedstrijd begon was het dan ook wel aardig gevuld rondom het veld. Buiten stonden wat kraampjes waar je bier en eten kon kopen, af en toe kwam er een luchtje voorbij van bijzondere sigaretten en uiteraard van alle kanten de Haagse tongval. Deze wedstrijd stond onder leiding van oud-profscheidsrechter Roelof Luinge, die voor zulke potjes altijd wel te porren is. ADO maakte zijn opwachting in het nieuwe thuis tenue, een mooi tenue. Bij de opkomst gebeurde waar ik al stiekem op had gehoopt, een mooie pyro actie van de ADO aanhang.
In de eerste helft moest ADO Den Haag eerst even warm draaien alvorens de score werd geopend, in de 18e en 19e minuut was het raak en meteen ook dubbel. Voor de rust werd de score opgevoerd naar 0-4 en was het wachten tot cult-spits Thomas Verheydt zijn opwachting mocht maken. Laakkwartier kon alleen maar tegenhouden en dat zou in de 2e helft niet beter worden. In de 2e helft kwam er een heel nieuw team binnen de lijnen voor ADO. Deze 'nieuwe' ploeg had maar 5 minuutjes nodig om warm te draaien en ook nu viel een minuut later ook meteen de 0-6 binnen. Na 60 minuten was het verzet van Laakkwartier helemaal gebroken en werd er snel uitgelopen naar 0-13 met tussendoor ook nog een afgekeurd doelpunt van Verheydt wat overigens niet iedereen doorhad. De mevrouw die de doelpuntenmakers mocht omroepen ontging het afgekeurde doelpunt en telde bij elk doelpunt vrolijk verder evenals de Twitteraar van ADO Den Haag. Aangezien het scorebord maar tot 9 ging was het sowieso wat lastiger bij te houden. Uiteindelijk gaf de website van ADO Den Haag ook 0-13 aan dus houden we dan ook maar aan voor het archief. Uiteindelijk een lekker potje voetbal gezien met mooie goals en leuke combinaties van ADO. Het zonnetje scheen ook weer lekker dus een lekker zomerdagje voetbal.

Komende week zal het lastig worden om een potje in te plannen en dan volgt ook nog bijna mijn vakantie, dus wellicht wordt het de komende weken trillen van het afkicken. Hier nog wat foto's van heden middag: