Sportpark Voordorp(Hercules): usv Hercules - ADO'20 3-3 (1-1)

Bezoekdatum: 06-06-2022
Toeschouwers: 1500
Entree: € 8,-
Competitie: 3e Divisie Zondag

Tweede pinksterdag stond de slotdag van de 3e divisie Zondag op het programma. Op deze dag konden nog 4 ploegen aanspraak maken op de titel. Koploper usv Hercules had vanwege het doelsaldo de beste papieren en zouden bij een overwinning op de nummer 4 ADO'20, die dus theoretisch ook nog kans maakten, zich tot kampioen mogen kronen en de daarbij behorende promotie naar de 2e Divisie kunnen pakken. Nummer 2, OFC, had evenveel punten als usv Hercules maar een stuk slechter doelsaldo. Nummer 3 Gemert leek lange tijd gemakkelijk kampioen te worden met een ruime voorsprong op de concurrentie maar een erg slechte 3e periode(laatste plaats) heeft ze in de achtervolgers rol gedwongen. Gemert en ADO'20 stonden maar 1 puntje achter op Hercules en OFC. Spannend genoeg dus. De keuze viel dus op de wedstrijd tussen usv Hercules en ADO'20 uit Heemskerk, gespeeld op Sportpark Voordorp in Utrecht. Alleen waren de weersvoorspellingen niet zo heel gunstig.
Deze wedstrijd was erg populair ook onder andere groundhoppers, waarbij ik kennis heb gemaakt met een aantal die ik alleen via de social media kende. Vlak voor de aftrap toch maar de veilige, droge kantine verlaten en een plekje gezocht in de stromende regen langs het veld. Rondom stond het vol met mensen met paraplu's. De wedstrijd was nog maar net begonnen of ik voelde de regen al door mijn jas heen sijpelen op mijn kleren, wat je voor je hobby wel niet allemaal doet. De wedstrijd begon na wat vuurwerk van de beide supportersgroepen op het kletsnatte veld meteen goed, binnen 4 minuten lag de 1-0 al in het doel voor de thuisploeg en was de toon gezet voor een mooi voetbal(water)gevecht. Toen na ongeveer 10 minuten ook de 1-1 alweer was gescoord vergaten we de regen en maakten ons op voor een spannend potje. De scheidsrechter was voornemens veel te laten doorspelen, maar sloeg hier mijn inziens af en toe wel een beetje in door en het leek erop of zijn kaarten door de regen vastgeplakt zaten in zijn borstzakje. Ondanks de vliegende start gebeurde de 1e helft niet zo heel veel bijzonders meer en sleepte de wedstrijd zich naar de rust.
Ondertussen in de rust bleef het lekker doorregenen en werd het veld ook een stuk zwaarder te bespelen. De regen was ondertussen ook verder doorgedrongen in mijn kleren en de gel liep van mijn doorweekte haren in mijn ogen, lekker prikkelend. De 2e helft werd een stuk spannender en op het natte veld waren er voldoende slidings met fikse doorglijders. Uiteindelijk brak Hercules weer de ban door de 2-1 binnen te schieten en de supporters rende al het veld op om dit samen met de spelers te vieren. De vreugde was echter van korte duur want ADO'20 wist redelijk vlot weer de gelijkmaker te producen. Zo kon de thuisploeg weer opnieuw beginnen om de winst binnen te halen. Ondertussen stond OFC voor in hun wedstrijd, dus alleen de 3 punten volstaan voor Hercules voor het kampioenschap. Vijf minuten voor tijd leek ADO'20 op voorsprong te komen maar zowel de scheidsrechter als ook de grensrechter oordeelde dat de bal niet over de lijn was geweest. In de tegenstoot was het wel raak en kwam toch Hercules weer op voorsprong en waren ze weer virtueel kampioen. Ook dit doelpunt werd weer massaal gevierd met veel supporters op het veld. Het duurde weer even voordat het veld weer vrij was van supporters voordat er verder gespeeld kon worden. In de 90e minuut gebeurde wat gezien het wedstrijdbeeld wellicht wel te verwachten was, ADO'20 wist een toegekende vrij trap te benutten en hierdoor was de stand weer gelijk. OFC stond ondertussen al op een 3-0 voorsprong en de druk lag dus bij Hercules. De scheidsrechter trok voldoende blessure tijd erbij en de wedstrijd golfde op en neer waarbij beide ploegen nog voor de winst gingen. Ondanks nog een paar kansjes werd er niet meer gescoord. usv Hercules moet nu de teleurstelling verwerken en het nu gaan proberen via de nacompetitie beginnend tegen DVS'33. Het wrange voor ADO'20 is dat ze door de gelijkmaker overal naast grijpen. Als Hercules had gewonnen waren ze kampioen geweest en hadden de 3e periode gewonnen. Deze 3e periode was dan door ADO'20 als hoogst geklasseerde ploeg zonder periode overgenomen. Door het gelijke spel heeft niet Hercules maar HCS'21 de 3e periode gewonnen zodat er voor ADO'20 niets overblijft behalve dan de complimenten voor het doen van de sportieve plicht.
Nu het nacompetitie geweld los gaat barsten is het weel leuk om uit te kijken naar welke wedstrijden er mogelijk bezocht kunnen worden. Al zijn de komende zaterdagen al wel volgeboekt met andere bezigheden, dus dat wordt creatief plannen komende weken.