Sportpark De Langenoord: vv Hoogland - vv Hoogeveen 5-2 (0-0)

Bezoek datum: 12-06-2022
Toeschouwers: ?
Entree: € 7,50
Competitie: 3e Divisie Zondag (playoff)

Deze zondag kreeg ik opeens wat handjes vrij om de tijd zelf even in te delen. De rest van het gezin ging een middagje naar de schoonfamilie, dus ja wat doe je dan? Dan open je de Futbologyapp om te kijken wat er voor leuks te doen is. De zondag competities zijn nog een redelijk onbekend terrein voor mij dus bijna alles zou een nieuwe vinck hebben betekend. Kijkend naar de reistijd en het niveau sprong er één wedstrijd bovenuit om te bezoeken en dat was een wedstrijd in de playoffs om een plekje in de 3e Divisie Zondag met een reistijd van ongeveer 30 minuutjes. Het affiche van vandaag wordt gespeeld op Sportpark De Langenoord in Hoogland en gaat tussen vv Hoogland (3e Divisie) en vv Hoogeveen (Hoofdklasse). Eerder deze week eindigde de wedstrijd in Hoogeveen zoals hij ook was begonnen in een 0-0 uitslag. Hoe dan ook, vandaag moest er een winnaar uit de bus komen.
Het sportpark is redelijk groot en beschikt over 6 velden, waarvan een groot gedeelte kunstgras. De kantine heeft een groot terras en met het lekkere weer werd hier dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Op een van de lange zijdes staat een overdekte tribune met ongeveer 250 zitplaatsen, deze tribune is in 1992 gebouwd. Het hoofdveld is van kunstgras en aan de andere lange zijde zijn 8 kleedkamers gebouwd in 2018. vv Hoogland is qua teams ook een grote verenigingen met veel senioren-, dames-, en jeugdelftallen.
De eerste helft was eigenlijk kort gezegd dramatisch, het voetbal was erg slordig en er gebeurde ook niks qua kansen of mooie acties. Gezien de eerste wedstrijd al in 0-0 was geëindigd en het nu ook niet zoveel soeps was kreeg ik het gevoel dat ik toch nog dit seizoen een wedstrijd had gevonden die niet zo spannend was. De ruststand was dan ook niet zo verrassend met 0-0 en er waren weinig aanknopingspunten, zoals dat zo mooi wordt genoemd door trainers, op betere tijden in de 2e helft. Maar gelukkig blijkt voetbal toch een heel bijzonder spelletje te zijn met af en toe onnavolgbare ontwikkelingen. Na de hervatting van de wedstrijd was het opeens binnen 2 minuten raak en kon Hoogland op voorsprong komen door een fout achterin bij vv Hoogeveen waardoor de bal in een leeg doel geschoven kon worden. Dit was precies wat de wedstrijd blijkbaar nodig had, want binnen het eerste kwartier in de 2e helft liep vv Hoogland al uit naar een 3-0 voorsprong en leek de buit eigenlijk ook al binnen. Vooral ook omdat vv Hoogeveen het wel probeerde maar toch geen grote kansen kon creëren. Maar niets is zo onberekenbaar als een voetbalwedstrijd want binnen 6 minuten van de 3-0 viel toch de 3-1 binnen en een minuut later opeens ook al de 3-2 en begon het weer een wedstrijd te worden. Hoogeveen ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en werd het steeds gevaarlijker voor het doel van Hoogland, maar de 3-3 wou maar niet vallen. In de laatste 10 minuten wist Hoogland de zege toch veilig te stellen met zowel de 4-2 als ook de 5-2, waarbij de laatste via een penalty. Zo vervloog de hoop van vv Hoogeveen om te promoveren naar de 3e Divisie en mag vv Hoogland het weer tegen een volgende tegenstander proberen op weg naar lijfsbehoud in de 3e Divisie. Al met al onderaan de streep door de 2e helft toch een leuk potje voetbal gezien en hiermee ook het zondag voetbal wat verder te hebben ontdekt.