Sportpark Langezand: sv Lelystad'67 - sv De Valleivogels 1-4 (1-2)

 

Bezoek datum: 28-05-2022
Toeschouwers: ?
Entree: Gratis
Competitie: 2e klasse Zaterdag G

Vandaag de laatste uitwedstrijd van sv De Valleivogels dit seizoen, ook nu rijdt er weer een bus met de spelers en supporters. Bestemming deze laatste wedstrijd brengt ons weer naar Lelystad naar Sportpark Langezand, het thuisfront van sv Lelystad'67. In het verleden nog strijdend met ons 1e elftal om het kampioenschap, nu reeds al gedegradeerd naar de 3e klasse. Ook voor Valleivogels staat er niets meer op het spel, al is het alleen nog voor de eer om de 5e plek veilig te stellen op gepaste afstand van de 'grote vier' in deze competitie.  Aangekomen bij het Sportpark Langezand zien we meteen de mooie ligging met veel groen rondom. De bebouwing staat al een tijdje maar dat heeft zeker zijn charme, de kantine zit in een gebouw op de 1e verdieping waar vanuit je zicht hebt op het hoofdveld maar ook op de andere velden. De tribune staat ook al een tijdje en heeft houten bankjes. Het hoofdveld is van natuurgras, echter was deze in mindere staat. Het gras was erg hoog en het veld was erg hobbelig, erg lastig te bespelen dus, maar dat bleek ook tijdens de wedstrijd.
Na aankomst moest natuurlijk eerst door de guppies, die uiteraard ook weer meegesleurd waren door papa, het assortiment aan snoep en drinken worden gecheckt. Ze hadden hier mini busjes met pringles, dus dat was al weer mooi meegenomen. Terwijl ik even mijn rondje deed langs het veld waren de kids lekker aan het voetballen op het hoofdveld met de meegebrachte voetbal, ik kon ze nog net boven het gras uitzien ;-). Bij de ingang naar het hoofdveld staat een mooi karakteristieke ticket box, welke overigens niet in gebruik is. Rondom het hoofdveld is veel groen aanwezig qua beplanting. Qua zitplaatsen kan je terecht op de overdekte tribune welke is voorzien van houtenbankjes.
De wedstrijd zelf had niet zoveel om handen, mede door het hobbelige veld en het lange gras waren beide ploegen erg slordig in de passing en werd er veel balverlies geleden. Tekenend was ook hoe de 0-1 tot stand kwam vanuit een vrije trap, vlakbij de keeper stuitte de bal weer op waardoor deze de bal niet goed meer kon keren. Een paar minuten later lag ook de 0-2 in het mandje en was het wachten op een hogere score van Valleivogels. Echter door een fout achterin kwam voor de rust Lelystad'67 toch terug in de wedstrijd met de 1-2. Dit was ook uiteindelijk ook de ruststand. 
Na de rust veranderde het spelbeeld niet, Valleivogels probeerde de score verder uit te bouwen en Lelystad'67 probeerde in de omschakeling de gelijkmaker te maken. Beide slaagden hier lange tijd niet in, totdat vlak voor tijd toch uiteindelijk de 1-3 en de 1-4 werden gemaakt. Valleivogels stelde hiermee, mede door de overige uitslagen, de 5e plaats veilig en voor Lelystad'67 ligt er nog één wedstrijd in de 2e klasse in het verschiet en dan kan men gaan proberen een team op te bouwen welke in de 3e klasse kan meedoen voor promotie. Overigens viel de publieke belangstelling behoorlijk tegen bij deze wedstrijd. 

Hieronder nog wat foto's van Sportpark Langezand:







Reacties