Sportpark Doggersbank: sv Batavia'90 - sv De Valleivogels 5-1 (3-1)

Bezoek datum: 07-05-2022
Toeschouwers: ?
Entree: Gratis
Competitie: 2e klasse Zaterdag G

Deze zaterdag stond er weer een uitwedstrijd in Lelystad op het programma voor ons eerste elftal. Een dermate afstand dat er ook weer een bus die kant op zou vertrekken. Deze keer gaan we met het hele gezin met de bus mee, dus een gezellig gezinsuitje. Tegenstander van vandaag is het ambitieuze sv Batavia'90, zij willen proberen zo snel mogelijk te promoveren en minimaal op hoofdklasse proberen te acteren. Door de afgelopen corona seizoenen hebben deze plannen vertraging opgelopen, maar dit seizoen moet het dan toch gebeuren. In de 2e klasse Zaterdag G zijn er een 4-tal ploegen die hoog hebben ingezet dit seizoen en fors hebben geïnvesteerd. De bespelers van Sportpark Doggersbank zijn één van deze 4 ploegen en met een 2e plaats liggen ze op schema met 3 punten achterstand op nummer asv Dronten. Een week later staat de kraker tegen asv Dronten op het programma voor Batavia'90, dus is er alles aangelegen om de 3 punten thuis te houden. Valleivogels bivakkeert op de 5e plaats en dat zal ook het hoogst haalbare zijn dit seizoen, een periodetitel zal er ook niet inzitten dit seizoen. 
Na ongeveer een uurtje rijden kwamen we bij Sportpark Doggersbank aan. We kwamen aan zoals we ook waren vertrokken, met heerlijk weer en een heerlijk zonnetje. Terwijl de spelers de kleedkamers opzochten konden wij de kantine betreden. De kinderen konden meteen bekijken hoe het snoep assortiment er hier uitzag, dat is toch meestal wel het meest interessante bij een bezoek aan een andere club. De kantine zag er netjes uit, met een gezellige zithoek en een mooie bar in het midden van de kantine. Tussen het hoofdveld en de kantine hebben ze ook een ruim terras met een groot aantal picknicktafels.  Ook hadden ze wat andere dingen op de menukaart staan zoals een broodje hete kip. We waren ruim op tijd gearriveerd dus ik kon ook mooi even een rondje lopen om het veld. Wat opvalt is dat er geen tribune aanwezig is, wel ligt er sinds dit seizoen een kunstgrasmat. In het verleden waren er wel plannen om elders in de stad een soort van mini stadion te bouwen, geen idee of deze plannen er nog zijn of dat wellicht het huidige sportpark zal worden aangepast. Gezien de ambities van de club zou je wel verwachten dat dit wel in de pijplijn zit. 
Batavia'90 beschikt over een goed voetballende ploeg en dit was ook meteen terug te zien in het begin van de wedstrijd, de tegenstander werd meteen teruggedrongen en onder druk gezet. De verdediging van Valleivogels gaf echter geen krimp en de ploeg probeerde via gevaarlijke tegenstoten eruit te komen. In de 18e minuut lukte dit met succes en kon de verrassende 0-1 worden aangetekend. Voor Batavia'90 het startsein om weer een aanvalsgolf op te starten, toch hield de verdediging goed stand. Batavia'90 beschikt over een aantal spelers die gezien hun techniek ook goed in de zaal uit de voeten zouden kunnen en gooiden af en toe de trukendoos open. Het duurde toch tot de 36e minuut voordat de gelijkmaker binnen kon worden geschoten nadat de bal in de zestien bleef liggen. Dit was de spreekwoordelijke als er één schaap over de dam is, want 5 minuten later lag de 2-1 er ook al in na een mooie bal achter het standbeen langs. De gifbeker wat helaas nog niet leeg voor de rust want ook de 3-1 werd nog binnen geprikt. Met een 3-1 achterstand moesten de 'Vogels' zich gaan herpakken in de kleedkamer. 
Beide ploegen kwamen ongewijzigd weer uit de kleedkamer voor de 2e helft. Batavia'90 ging weer verder met waar ze waren gebleven en de tegen aanvallen kwamen minder. Ook nu duurde het weer een tijd voordat er toch weer werd gescoord, in de 70e minuut werd de 4-1 binnen gekopt, gevolgd door een prachtig afstandsschot welke via de lat binnenvloog en de 5-1 op het scorebord bracht. De wedstrijd verliep overigens opvallend sportief, de scheidsrechter van dienst kon de kaarten op zak houden en hoefde alleen voor kleine overtredingen te fluiten. Dit was in de thuiswedstrijd wel anders geweest. Na het laatste fluitsignaal stond er een overduidelijke 5-1 eindstand op het scorebord, maar zoals Batavia'90 voetbalde was dat ook geen schande. Volgende week tegen asv Dronten zal het een stuk spannender worden met als inzet de koppositie. Valleivogels kan zich opmaken voor een weekje met dinsdag thuis tegen OWIOS en komende zaterdag de derby tegen en bij Renswoude
Aangezien de spelers nog moesten douchen en napraten hadden we tijd om nog even de keuken bij Batavia'90 te testen en hebben we ons avondmaal maar even besteld, uiteraard ook met het broodje hete kip. Nadat iedereen gedoucht was en ook even wat te eten had kunnen halen was het weer tijd om naar de bus te gaan voor de terugreis. Ondanks de nederlaag was het toch gezellig in de bus en hebben we zoonlief niet gezien eigenlijk want die had al een plekje tussen de spelers bemachtigd.

Hieronder nog een aantal foto's van het sportpark:








Reacties