Sportpark Middelmors: Rijnsburgse Boys - vv Noordwijk 2-2 (0-1)

Bezoek datum: 09-04-2022
Toeschouwers: 1.250
Entree: € 12,- (tribuneplaats)
Competitie: 2e Divisie

Alweer een vrije zaterdag qua zelf voetballen en moeders de vrouw was ook vrij, dus nu de handen even wat vrijer om er alleen op uit te trekken en weer wat verder weg te gaan. De vorige keer in de bollenstreek was goed bevallen en ook nu stond er een derby op het programma in Rijnsburg op Sportpark Middelmors. De plaatselijke boys van Rijnsburgse Boys kruizen de degens met vv Noordwijk. Beide ploegen ontlopen elkaar niet veel in de competitie dus zouden aan elkaar gewaagd worden.
Na een ritje van ruim één uur en een kwartier kwam ik ruim op tijd aan op het sportpark. Wat meteen opviel is dat het hoofdveld hermetisch is afgesloten voor pottenkijkers, als je verder doorloopt doemt meteen al de immense overdekte tribune op, zeker voor (top)amateur begrippen. Volgens de website van Rijnsburgse Boys biedt deze plaats aan 1100 toeschouwers. Na de lange rit eerst maar even de kantine in voor een sanitaire stop en vervolgens het vocht weer aan te vullen middels een frisje. Vervolgens de kassa opgezocht voor het kaartje, vanwege het regenachtige weer gekozen voor een tribune, deze was maar 2 euro duurder dan een kaartje voor een staanplaats, dus maar even voor zekerheid gekozen. Ondanks de harde hagel en vele regenpartijen onderweg trok de lucht weer aardig open en is het eigenlijk vrijwel de hele wedstrijd droog gebleven. Wat me ook opviel was dat het nog vrij rustig was qua publieke belangstelling, al kwamen er uiteindelijk voor de aanvangstijd toch nog redelijk wat mensen aangelopen. uiteindelijk toch nog ongeveer 1250 toeschouwers. Waar het bij de andere derby, waar ik vorige maand was, uitgesloten was dat de toeschouwers van de beide ploegen door elkaar heen zaten was dit hier gewoon mogelijk.
Zoals gezegd ontlopen beide ploegen elkaar niet veel op de ranglijst, waarbij Rijnsburgse Boys 1 puntje meer heeft. De eerste helft was Noordwijk de bovenliggende partij, dit vertaalde zich na een half uurtje spelen in de 0-1 voor Noordwijk. Rijnsburgse Boys waren de 1e helft niet bij machte om hier iets tegenover te zetten. In de voorbeschouwing viel ook te lezen dat de Uien, zoals de bijnaam luidt, al 13,5 jaar niet meer thuis hebben weten te winnen van Noordwijk. Gezien de 1e helft zou daar ook nog zomaar weer een tijdje daar bijkomen. Met een 0-1 stand werd de rust behaald.

Het mooie aan voetbal is dat een wedstrijd soms alle kanten op kan gaan. Dit was weer zo'n wedstrijd, de 2e helft had een heel ander gezicht dan de 1e helft en nu was het de thuisploeg die de bovenliggende partij was, al stond het vizier nog niet helemaal op scherp. Het duurde 20 minuten voordat dan toch de gelijkmaker in het doel lag. De wedstrijd was nog lekker los en Rijnsburgse Boys probeerde nu door te drukken, maar wat je dan vaak ziet is dat je toch de deksel op je neus krijgt en 10 minuten later was het dan ook alweer de voorsprong voor Noordwijk, 1-2 in de 75e minuut. Het startsein voor de trainer van Rijnsburgse Boys om te gaan wisselen. Gouden wissels bleek, want 4 minuten later wist een van de invallers via een verdediger van Noordwijk de 2-2 binnen te schieten. De thuisploeg ging nu vol voor de winst en Noordwijk werd verder teruggedrongen. Er kwamen nog een aantal aanvallende wissels erbij voor de thuisploeg om de winnende treffer af te dwingen, maar Noordwijk hield stand tot het laatste fluitsignaal. De 2-2 eindstand was op zich wel een goede afspiegeling van de wedstrijd.
Al met al weer een leuke pot voetbal gezien uit de 2e Divisie en daarbij ook op een echte grasmat, wat dan ook altijd meer uitstraalt dan de nep mat. Na nog even een rondje langs het veld te hebben gelopen en nog wat foto's van de immense tribune te hebben gemaakt weer even een sanitaire stop gemaakt en snel de auto in voor de lange terugreis.