Sportpark De Bilderberg: OVC'85 - sv De Valleivogels 0-2 (0-1)

Bezoek datum: 02-04-2022
Toeschouwers: ?
Entree: Gratis
Competitie: 2e klasse Zaterdag G

Weer een vrije zaterdag van het eigen voetbal, dus weer een mooie gelegenheid om een voetbalwedstrijd mee te pakken. Voor ons eerste elftal stond een uitwedstrijd in de mooie omgeving van Oosterbeek op het programma tegen het plaatselijke OVC'85. Hier was ik nog niet eerder geweest dus een mooi moment om weer een nieuw vinckje te kunnen zetten zodat ondertussen de 2e klasse Zaterdag G gestaag het aantal gevinckte sportparken groeit. Dit keer was de afstand te kort dus er reed geen bus van de club uit, desondanks wilden de beide kinderen toch mee, al zal dat meer met het aanbod in de kantine van OVC'85 te maken hebben.
Na een ongeveer een half uurtje rijden kwamen we op Sportpark De Bilderberg aan. Dit sportpark wordt gedeeld met een hockeyclub, al hebben ze wel beiden eigen kantines. Het sportpark ligt in een bosrijke omgeving, wanneer alles in bloei zal zijn zal het waarschijnlijk er nog mooier bijliggen. De club uit Oosterbeek beschikt over een grote overdekte tribune. Deze beschikt voornamelijk uit houten bankjes geschilderd in de clubkleuren en in het midden een klein gedeelte met stoeltjes. Het hoofdveld bestaat uit kunstgras. OVC'85 speelt sinds 1985 op dit sportpark nadat het is ontstaan in dat jaar uit een fusie van 3 verenigingen. Waarbij destijds het 1e elftal op de zondag actief was met midden jaren '90 zelfs in de hoogste klasse, destijds de Hoofdklasse. Een paar jaar geleden is de stap naar de zaterdag gemaakt in de 4e klasse en ondertussen dus actief in de 2e klasse. Hierbij staan ze op het moment op een plek voor nacompetitie in de strijd tegen degradatie maar zijn ze ook nog niet veilig voor directe degradatie. Ook vandaag zag het er niet naar uit dat er punten gehaald zouden worden, want in de eerste 20 minuten werden ze compleet overlopen door de tegenstander. Na eerst al een paar hoekschoppen te hebben moeten toestaan was het in minuut 7 al raak voor Valleivogels en kwamen ze op een 0-1 voorsprong. De 13 minuten daarna was het een klein wonder dat de score al niet veel verder was uitgebreid want het aantal kansen was enorm voor de gasten. Na deze 20 minuten kroop OVC'85 toch uit hun schulp en werd het meer een wedstrijd, wat ook resulteerde in een paar gevaarlijke tegenstoten van de gastheren. Van goed voetbal was van beide kanten niets van te zien en het werd meer strijd en veel slordige passes. Ondertussen was ook het zonnetje verdwenen en had plaats gemaakt voor wat meer wind en wat sneeuwvlokken. Tijd dus om lekker de kantine op te zoeken, waar ondertussen beide kids ook al waren met hun versnaperingen.
Na de warmte van de kantine toch weer de kou in voor de 2e helft van deze wedstrijd. Deze ging eigenlijk op dezelfde voet verder als het einde van de 1e helft. Valleivogels was wel de bovenliggende partij en kreeg ook nog wel de beste kansen, maar wist deze toch niet te benutten. Tegen het einde van de wedstrijd werd toch de bevrijdende 0-2 gescoord en konden de meegereisde supporters weer wat geruster kijken. Na dit doelpunt was de wedstrijd ook wel klaar en gebeurde er niet zoveel meer.

Deze middag wel weer een mooi sportpark kunnen vincken dus weer een lekker voetbalmiddagje gehad. Volgende week heb ik zelf weer geen wedstrijd, dus maar eens zien wat we dan kunnen inplannen. Hieronder eerst nog even wat foto's nog.