Stadion De Galgenwaard: FC Utrecht - PSV Eindhoven 0-1 (0-0)

 
Bezoek datum: 13-03-2022
Toeschouwers: 22.269
Entree: € 32,50 (zitplaats, lange zijde)
Competitie: Eredivisie

Deze wedstrijd is niet alleen bijzonder vanwege het affiche tegen topclub PSV, maar het meest bijzondere is dat mijn zoontje van 5 jaar voor het eerst mee is naar een voetbalstadion en dan ook naar De Galgenwaard. Eigenlijk zou volgende week zondag tegen FC Groningen de eerste keer worden dat hij mee zou gaan, maar doordat mijn vrouw niet mee kon mocht hij nu al mee. Wat had hij er zin in, met papa mee naar een voetbalstadion. Hij had al een paar keer gevraagd of hij een keer met me mee mocht op één van mijn voetbaltripjes, maar nu was het dan echt zo ver. Hij heeft nog niet echt een voorkeur voor een club maar heeft van iemand een keer PSV spullen gekregen, maar verder zegt hij dat hij voor iedereen is. Lekker laten gaan, uiteindelijk krijgt hij straks zijn eigen voorkeur. De rit naar het stadion was al leuk zat en was hij lekker aan het kletsen. Toen we vlakbij het stadion waren vond hij het al mooi, zo'n groot gebouw. Na een parkeerplekje te hebben gevonden, lekker kletsend naar het stadion gelopen. Bij de hoofdingang stond de bus van PSV, dus daar zijn we even wezen kijken, de spelers waren al uit de bus en in binnen, maar het kereltje vond de bus toch al interessant genoeg. 

Uiteindelijk zijn we naar de juiste ingang gegaan en moesten we de hoge trap op naar boven. Ook hier keek hij zijn oogjes uit, vooral toen hij naar beneden keek en zag hoe hoog het was. Papa was ondertussen vooral bezig om met zijn fantastische conditie ongeschonden boven te komen. Op de promenade was het natuurlijk tijd om even wat drinken te halen en en wat te snoepen natuurlijk. Daarna konden we op de tribune de trap weer naar beneden want we hadden kaarten voor rij 9. Redelijk mooi zicht op het veld. Eenmaal op het plekje kwam het vragenvuur en werden overal vragen over gesteld en hij was heerlijk aan het rondkijken. Tijdens de spelersopkomst had hij zelf een telefoon in de hand om foto's en filmpjes te maken. Vooral al de confetti vond hij mooi. Tijdens de filmpjes is het vooral leuk om te horen welke vragen hij stelt en de opmerkingen die hij maakt.

De wedstrijd zelf was wel boeiend maar niet echt een spektakelstuk. Beide ploegen waren niet in beste doen en er waren weinig kansen voor de beide doelen. De ruststand was dan ook een saaie 0-0. De 2e helft was eigenlijk wel vergelijkbaar waarbij PSV toch op een 0-1 voorsprong kwam. FC Utrecht moest toen wel wat meer komen, maar echt heel gevaarlijk werd men ook niet. De eindstand werd hiermee een 0-1 overwinning voor PSV. De 90 minuten was toch wel een beetje lang voor mijn kleine vriend, al hield hij toch wel vol tot ongeveer de 75e minuut en vroeg toen of we al naar huis gingen. Vragend naar wat hij het mooiste vond deze middag noemde hij de confetti kanonnen en het stadion maar toch vooral ook wel dat hij met mij mocht. 

Zo was de wedstrijd op zich niet van dien aard dat je hier nog 10 jaar later aan terugdenkt, maar wel het feit dat voor het eerst mijn kleine man mee is geweest naar een voetbalwedstrijd in een stadion. Dit blijft een mooie herinnering. En komend weekend mag hij weer mee, dan wordt het een gezellig gezinsuitje. Verder niet zoveel foto's dit keer, de meeste zijn met mijn zoontje dus die hou ik even privé. 




Reacties