Sportpark Panhuis: GVVV - IJsselmeervogels 2-1 (2-1)

Bezoek datum: 22-02-2022
Toeschouwers: 750
Entree: € 10,-
Competitie: Tweede Divisie

Door dat de competities even hebben stil gelegen en deze toch afgemaakt moeten worden, wordt er de komende tijd ook geregeld door de weeks gevoetbald. Deze avond stond op Sportpark Panhuis in Veenendaal een heuse degradatiekraker en tevens een klassieker in de Tweede Divisie op het programma. Nummer laatst met slechts 6 punten GVVV mocht thuis aantreden tegen het 2 plaatsen hoger staande IJsselmeervogels. Op papier natuurlijk een geweldig affiche en gezien de positie op de ranglijst van beide ploegen extra spannend, want beide hebben niks aan een gelijkspel.
Vooraf aan de aftrap kleurde de omgeving helemaal blauw middels een blauwe rookbom. Vanuit het rode gedeelte van Spakenburg waren er ook toch nog een behoorlijk aantal op de wedstrijd afgekomen. Hierdoor kreeg je mooi de beleving via beide partijen op het gebeuren in het veld en op de beslissingen van de scheidsrechter. De beide ploegen begonnen voortvarend aan het duel en het spel golfde lekker op en neer. Uiteindelijk was het IJsselmeervogels die als eerste het net wist te vinden en op een 0-1 voorsprong. Het spelbeeld bleef gelijk en de ploegen waren ook gelijkwaardig aan elkaar, waarbij vooral ook veel strijd werd geleverd. De scheidsrechter was ook niet kinderachtig en liet een hoop doorgaan van beide kanten. Middels een vrije trap welke netjes werd binnen geschoten in de korte hoek werd het weer gelijk, 1-1. GVVV begon nu toch wel een licht overwicht te creëren ondanks dat het al twee keer noodgedwongen had moeten wisselen. Dit resulteerde vlak voor rust in de 2-1 voorsprong voor de 'Blauwe' door één van de invallers.
Na de rust was het hopen dat de 'rooie' een donderspeech zouden hebben gehad en dat er weer een mooi voetbalgevecht zou ontstaan. GVVV moest begin van de 2e helft alweer vlot wisselen door een blessure waardoor de trainer door zijn wisselmogelijkheden heen was. Aan de kant van IJsselmeervogels volgde ook een aantal wissels. Het voetbal werd niet veel beter, maar het bleef wel een interessant schouwspel door de arbeid van de beide ploegen. GVVV bleef wel de bovenliggende partij en naarmate het laatste kwartier aanbrak en IJsselmeervogels meer op zoek ging naar de gelijkmaker kreeg GVVV weer wat meer ruimte om het duel op slot te gooien. Dit resulteerde nog in een aantal goede mogelijkheden voor GVVV maar deze kansen waren niet aan de aanvallers besteed. Ondanks de gemiste kansen bleef de 2-1 staan en konden de mannen in het blauw na het laatste fluitsignaal helemaal los gaan. Door deze overwinning krijgen ze weer wat meer aansluiting met de ploegen boven hen, al zal er nog wel behoorlijk wat punten bij elkaar gespeeld moeten worden. Gezien het spel van IJsselmeervogels, vooral in de 2e helft, krijgen zij ook nog een lastige periode om het hoofd boven water te houden. Zeker met binnenkort de Spakenburgse derby op het programma.(datum staat al afgebakend in de agenda).