Sportpark Bovenmolen: vv OWIOS - sv De Valleivogels 1-2 (0-1)

 
Bezoek datum: 26-02-2022
Toeschouwers: ?
Entree: € 4,-
Competitie: 2e klasse Zaterdag G

Moeders de vrouw was deze zaterdag weer aan het werk en zelf hoefde ik niet te voetballen deze dag. Voor ons 1e elftal van Valleivogels stond een uit wedstrijd in Oldebroek op het programma tegen het plaatselijke vv OWIOS (OverWinnen Is Ons Streven) en er zou ook weer een spelers/supporters bus vanuit Scherpenzeel rijden. Mooie gelegenheid om met de kids een dagje uit naar het voetbal te doen. Voor de kids is de busreis al interessant en zeker ook het assortiment in de kantine van de bezoekende club. En papa kan uiteraard lekker een voetbalpotje bezoeken en in dit geval ook weer een nieuwe vinck plaatsen bij het mooie sportpark Bovenmolen. Op de heenweg kan je ook altijd even een gokje wagen met de ruststand en de eindstand, ook dat is altijd een leuk vooruitzicht, zeker als je zoals mijn dochter de pot wint zoals vandaag. Dus dat wordt komende week weer naar de Intertoys. 
Na aan busreisje van een klein uurtje kwamen we in Oldebroek aan, na een aantal smalle straatjes te hebben overleefd, chapeau voor de buschauffeur. Op internet had ik al een beetje gekeken maar het is inderdaad een mooi en ook groot sportpark. Een mooie overdekte tribune waar een groot aantal mensen een plekje kunnen vinden en aan de andere lange zijde heb je over de hele breedte een staantribune van 5 treden. En ook heel belangrijk, zeker ook voor de uitstraling, een echte natuur grasmat. De meeste clubs in de 2e klasse vragen geen entree, net zoals bij VSCO eerder dit seizoen, moet er ook bij OWIOS entree betaald worden. Dat mocht echter de pret niet drukken en daarbij mochten de kinderen gratis naar binnen. 
Ondanks de mooie tribune toch gekozen om lekker in het zonnetje te gaan staan op de lange zijde aan de overkant. Hier zagen we dat binnen 5 minuten Valleivogels op een 0-1 voorsprong kwam door een keurige uitgespeelde één op één mogelijkheid met de keeper van OWIOS. De eerste helft kenmerkte zich vooral door veel strijd en inzet, heel erg goed voetbal zat er vandaag even niet in. De vroege 0-1 werd ook de ruststand. Het zonnetje werd voor even weer omgeruild voor een plek in de kantine want de koters hadden hun zinnen gezet op wat snoepgoed. 
Nadat de kids tevreden waren gesteld snel weer terug naar het veld waar de 2e helft alweer was begonnen. Van goed voetbal was nog steeds niet zoveel van te bespeuren maar strijd was er voldoende, overigens meestal redelijk binnen de grenzen van het toelaatbare, het was geen ordinaire schoppartij. Valleivogels kwam zelfs op een 0-2 voorsprong, al konden de gastheren een minuut of 6 latere de aansluitingstreffer noteren. Mijn dochter vond het op dat moment wel welletjes want na een goede ruststand, was met de 1-2 ook haar eindstand op dat moment correct en mocht de wedstrijd wel worden afgefloten. Wat wel opviel was dat ze opeens heel goed kon klok kijken en precies kon vertellen hoelang er nog gespeeld moest worden. Naar mate de tijd vorderde en aan beide kant nog steeds werd gestreden zonder dat hier grote kansen of zelfs maar kleine kansen werden gecreëerd. Na het laatste fluitsignaal had ik een heel blij meisje bij me en konden we een plekje in de bus vrijmaken maar de 3 punten. Na de wedstrijd was het natuurlijk nog wel even tijd om de patat te testen en even rustig te eten voordat we aan de reis terug naar huis konden beginnen. 

Kortom, het was weer een geslaagde middag, mooi complex, lekker lente zonnetje, een nieuwe vinck, de 3 punten en een blije dochter met de winst van de pool pot. Hieronder nog een aantal foto's van dit fraaie sportpark.  





   

Reacties