GelreDome: Vitesse - PSV 0-5 (0-3)

Bezoek datum: 12-02-2022
Toeschouwers: 9177
Entree: vrijkaart (zitplaats, lange zijde)
Competitie: Eredivisie

Het was weer een lekker weekend, na eerst vrijdags bij Helmond Sport tegen Telstar te zijn geweest, stond de avond erna de wedstrijd tussen Vitesse en PSV op de planning. Een collega had vrijkaartjes en was zo vriendelijk mij mee te vragen. En zo kan het opeens dat ik voor de derde keer dit seizoen mijn opwachting maak in het GelreDome na de eerdere wedstrijden tegen Dundalk FC en Tottenham Hotspur. Door de huidige maatregelen dat een stadion maar voor maximaal 1/3 gevuld mag zijn waren er net geen 10.000 toeschouwers. Dit was ook goed te merken buiten het stadion, waarbij de vorige wedstrijden ellenlange rijen stonden konden we nu bijna meteen doorlopen naar binnen. Voordeel hiervan was ook wel dat je snel je drinken had. 

Op papier is dit een mooi affiche met voor PSV een potentiële opponent om punten te kunnen verspelen. Echter was PSV voornemens om hier geen punten te verspelen want binnen 4 minuten lag de 0-1 al in het mandje mede door een prachtige assist van Madueke. Als neutrale toeschouwer is het genieten van wat deze jongen laat zien. Het moet ook wel gezegd worden dat Vitesse erg slordig speelde en ook niet echt een vuist wist te maken. Verdedigend werden ze af en toe behoorlijk te kijk gezet. Dit resulteerde uiteindelijk ook in een 0-3 ruststand. 

In de 2e helft begon de grote wisselshow van Roger Schmidt weer en werden de smaakmakers gewisseld, het zou ook zo maar gebeuren dat het publiek te lang van deze spelers mag genieten. Erg jammer weer. Mooi was overigens wel dat Gakpo na zijn wissel zijn shirt aan een jochie op de Vitesse tribune gaf, dit leverde hem een mooi applaus op van het thuispubliek. PSV kon de wedstrijd verder rustig uitspelen zonder zich bovenmatig in te spannen, de score werd zelfs nog uitgebouwd naar een 0-5 uitstand. Helaas dit keer geen spannende pot, maar wel weer mooie acties en doelpunten gezien.




Reacties