Sportpark Malkenschoten: Apeldoornse Boys - AVW'66 1-2 (1-1)

Bezoek datum: 11-11-2021
Toeschouwers: ?
Entree: Gratis
Competitie: Districtbeker Oost Ronde 1

Door de Sinterklaas perikelen voor dit weekend geen wedstrijd op de planning staan, maar gelukkig heb je door de weeks af en toe nog oefen- en bekerwedstrijden. Op deze donderdagavond waren er een aantal wedstrijden ingepland, de keuze viel op een reisje naar Apeldoorn naar Sportpark Malkenschoten. Hier troffen de Apeldoornse Boys (4e klasse) voor de beker AVW'66 (2e klasse). Op papier zou dit een relatief makkelijke wedstrijd moeten worden voor de ploeg uit Westervoort wil het niet dat men dit seizoen onderaan staat in de 2e klasse G en er op bekeravonden nog weleens verrassingen kunnen vallen. 

Bij aankomst op het sportpark kwam het sportpark me bekend voor, hier ben ik vroeger ooit al eens geweest met mijn opa tijdens een oefenwedstrijd van onze amateurclub. Op de lange zijde staat een overdekte tribune met zitplaatsen, waarbij in het midden stoeltjes in de clubkleuren geel en rood. De kantine zit bovenin de tribune en vanuit de kantine heb je ook zicht op het hoofdveld. Het veld is een kunstgrasveld. Door de vallende bladeren kreeg je een mooie herfstachtig entourage. 
De wedstrijd zelf was van niet zo'n heel hoog niveau, Apeldoornse Boys probeerde wat ze konden en AVW'66 is een ploeg zonder zelfvertrouwen en kon het niveau verschil niet in het spelbeeld naar voren laten komen. AVW'66 werd wel snel in het zadel geholpen door een toegekende penalty waaruit de 0-1 werd gescoord. In plaats van dat deze goal bevrijdend werkte bleef het spelbeeld ongewijzigd. Apeldoornse Boys kon zelfs in de 1e helft de achterstand ongedaan maken door de 1-1 aan te tekenen. 

In de 2e helft was het spelbeeld niet veel anders en ging eigenlijk op dezelfde voet voort, Apeldoornse Boys leek wel wat meer mogelijkheden te creëren maar echt grote kansen bleef uit. Uiteindelijk leverde een frommelgoal vanuit een corner weer wat actie op en kwam AVW'66 op 1-2. Niet veel later kreeg AVW'66 nog een strafschop, mijn inziens niet terecht aangezien de speler zelf tegen zijn eigen hand schoot, volgens mij was dat geen strafschop meer. Maar ja, die regels zijn zo onduidelijk dat zelfs de scheidsrechters het niet meer lijken te weten. Gerechtigheid of niet, maar de strafschop werd slecht ingeschoten en makkelijk klemvast gepakt door de keeper. Apeldoornse Boys bleef wel op zoek naar de gelijkmaker maar zonder het gewenste resultaat. Hierdoor konden de gasten uiteindelijk weer eens een overwinning noteren, al zal gezien het speldbeeld nog lang niet de vlag uit worden gehangen. Al met al een vermakelijke wedstrijd zonder al te veel opvallende momenten. Wel weer een nieuwe vinck kunnen zetten voor dit kleine knusse sportpark. 

Wellicht met de komende nieuwe maatregelen weer even de laatste wedstrijd vrees ik. Dit seizoen tot aan nu toch 25 wedstrijden kunnen bezoeken en als ik de 2 wedstrijden van eind juni dit jaar zelf 27. In ieder geval al een stuk meer dan vorig jaar.

Hierbij nog een aantal foto's:


 

Reacties