Sportpark De Heughte: VSCO '61 - sv De Valleivogels 1-2 (0-0)

Bezoek datum: 06-11-2021
Toeschouwers: ?
Entree: € 4,-
Competitie: 2e klasse zaterdag G

Doordat ik geen oppas voor de kinderen had deze zaterdag, kon ik zelf niet voetballen en moest er een alternatief programma bedacht worden. Onlangs waren we met zijn 3-en al mee geweest met de spelers/supportersbus naar de uitwedstrijd tegen Unicum in Lelystad en dit was goed bevallen zodat de kids graag nog een keer mee wilden. Nu stond er deze zaterdag weer een busreis op het programma voor de wedstrijd tussen VSCO'61 en sv De Valleivogels in het Overijsselse Oosterwolde. Een leuke busreis van ongeveer één uurtje naar een locatie waar ik anders niet zo snel zou komen op korte termijn en meteen een nieuwe vinck erbij, een mooie win-win situatie.

Na een uurtje werd de plaats van bestemming bereikt, gingen de spelers zich omkleden en wij even de kantine verkennen want ja dat is ook één de redenen om met papa mee te gaan, dan moet er wel gesnoept worden. Na wat snoep en drinken te hebben genuttigd in de kantine, werd het tijd om ons naar het veld te gaan. Er was een overdekte zittribune dus daar hebben we een plaatsje voor de 1e helft kunnen worden. In de bus hadden we nog een voetbalpooltje gedaan waarbij ruststand en eindstand goed voorspeld moesten worden, beide kinderen hadden hun verwachtingen op papier laten zetten voor deze wedstrijd. Als ze gelijk zouden krijgen zou het een wat mindere terugreis worden gezien de voorspellingen. Beide hadden een 0-0 ruststand en als eindstand kwam er een 0-0 en een 1-0 nederlaag. De opvoeding slaat nog niet helemaal aan blijkbaar.
De wedstrijd op kunstgras tussen de beide middenmoters stond onder leiding van een scheidsrechter die veel toe liet waardoor er niet voor elk wissewasje werd gefloten, al had je soms aan beide kant weleens het idee dat een gele kaart wellicht op zijn plaats was geweest. Maar goed, het was een sportieve pot zonder opstootjes dus blijkbaar goed aangevuld door de scheids. In de eerste helft was Valleivogels de betere ploeg, alleen in de laatste fase ontbrak het aan scherpte in de eindpass en ook in de afronding, daarbij gezegd dat de keeper van VSCO'61 er af en toe goed bij zat. Gescoord werd er dus niet en gingen we rusten met een 0-0 stand en 2 kinderen die dachten de zilvervloot al bijna binnen te hebben.

Het spelbeeld in de 2e helft was niet veel anders, al was de thuisploeg wel wat feller uit de kleedkamer gekomen. De beste kansen bleven voor Valleivogels maar het vizier stond nog steeds niet op scherp. Uiteindelijk viel er toch een doelpunt en leek de 0-1 te worden binnengekopt vanuit een vrije trap, echter deze werd op advies van de grensrechter wegens buitenspel afgekeurd. Helaas is er op dit niveau geen VAR aanwezig, dus we gaan er maar vanuit dat de beste man het goed heeft gezien. Even later is het dan toch raak en wederom wordt er middels een kopbal de bal achter de doelman gewerkt. Ditmaal een geldig doelpunt en dus eindelijk de bevrijdende treffer. De kinderen dropen teleurgesteld af en gingen weer op zoek naar die leuke hond. Valleivogels ging op zoek naar meer en ongeveer 10 minuten later werd het dan ook 0-2 en leek de wedstrijd gespeeld. VSCO'61 kreeg in de blessure tijd nog een kans om een doelpunt te maken middels een vrij trap op een mooie plek. Deze bal werd weergaloos in de kruising geramd via onderkant lat, de keeper had hierop geen enkele kans en kon hier niets aan doen. Na de aftrap floot de scheids direct af voor het einde van de wedstrijd en konden we een extra plekje in de bus reserveren voor de 3 punten.

Op de terugweg was het weer gezellig in de bus en de kids keken hun ogen uit naar de ongein die er werd uitgehaald. Op de fiets terug naar huis vroegen ze al meteen wanneer gaan we weer, dus er zal dit seizoen nog wel een busreisje worden meegepakt. Waarschijnlijk naar een locatie waar papa ook niet is geweest.