Stadion De Galgenwaard: FC Utrecht - sc Heerenveen 2-1 (1-1)

Bezoek datum: 23-10-2021
Toeschouwers: 21.875
Entree: € 25,- (zitplaats, lange zijde)
Competitie: Eredivisie

Het was weer eens tijd om naar De Galgenwaard te gaan, dus dan was FC Utrecht tegen sc Heerenveen op papier een leuke wedstrijd om naar toe te gaan. Vooraf was er weer een sfeeractie met veel vuurwerk, knallen, gekleurde slierten en uiteindelijk veel rook. Een avondwedstrijd in De Galgenwaard heeft altijd iets extra's. Met ruim 21 duizend toeschouwers was het stadion ook behoorlijk goed gevuld.
FC Utrecht begon de wedstrijd goed en was meteen de betere partij. Dit resulteerde uiteindelijk ook in de 1-0 door een doelpunt van Moussa Sylla. Hier kon echter maar 2 minuten van worden genoten want toen was het aan de andere kant al raak door een eigen doelpunt van Willem Janssen. Dit betekende toch een klop voor FC Utrecht en het spelbeeld wijzigde dermate dat beide partijen erg slordig waren en er nauwelijks wat te beleven viel. In de 2e helft greep FC Utrecht in door 3 nieuwe krachten in te brengen, maar dit gaf in eerste instantie niet het gewenste effect. Al was het 10 minuten voor tijd toch één van deze invallers, Sander van de Streek, op knappe wijze de 2-1 binnen kopte. FC Utrecht speelde de wedstrijd daarna uit, waardoor de 2-1 voorsprong over de eindstreep werd getrokken. Hierdoor nestelde FC Utrecht zich weer op de 3e plaats van de ranglijst.

Qua wedstrijd was dit niet de beste wedstrijd van het seizoen die ik heb mogen aanschouwen, gelukkig was de sfeer wel goed. Hierbij nog een aantal foto's van de entourage rondom deze wedstrijd.