Sportpark Panhuis: GVVV - Sparta Rotterdam 0-2 (0-0)

Bezoek datum: 27-10-2021
Toeschouwers: 2.000
Entree: € 10,- (staanplaats)
Competitie: KNVB Beker

Ik was voornemens een KNVB Beker wedstrijd te bezoeken, alleen moest nog even bekeken worden op welke wedstrijd de keuze viel en of dit thuis te combineren is met de kinderen, vervoer enzo. Doordat het qua tijd een beetje krap zou worden zou de keuze in ieder geval op een wedstrijd vallen in de regio en op woensdag. In het verleden heeft het tijdens bekerwedstrijden aardig gespookt op Sportpark Panhuis, aan de blauwe zijde van GVVV. Ondanks dat dit geen nieuw vinckje zou opleveren viel de keuze toch op de wedstrijd tussen GVVV en Sparta Rotterdam. Beide ploegen draaien slecht in de competitie, maar met bekerwedstrijden hoeft dan helemaal niets te betekenen. De wedstrijd viel officieel onder de vlag van betaald voetbal en moest er dus weer op QR-code worden gecontroleerd, ondanks de lange rij liep het nog wel redelijk door en was ik op tijd binnen voor een bekeravondje.

Met ongeveer 2000 toeschouwers was het redelijk druk op het sportpark en zoals bij andere bekerwedstrijden deze ronde was er ook hier in Veenendaal vuurwerk voor de wedstrijd bij de opkomst van de spelers. Beide teams traden aan in hun thuis tenue, dat vind ik altijd wel net zo leuk, dan heb je in dit geval ook echt het idee dat je naar Sparta kijkt. Vaak wordt er vanwege sponsorbelangen toch weer snel gekozen als uitspelende ploeg voor het 2e of zelfs 3e shirt.
Sparta speelde grotendeels met de vaste namen met op enkele posities wel wat andere namen, maar in ieder geval niet heel B-elftal. Bij GVVV waren er in vergelijking met vorig jaar toen ik in de voorbereiding ben wezen kijken weer heel veel nieuwe of andere namen. In de eerste helft wisten beide teams niet veel klaar te maken, hooguit was dreiging maar geen grote kansen. Hierdoor ging men de rust in met een 0-0 tussenstand. Trainer Henk Fräser van Sparta greep in de rust in met een dubbele wissel met normaliter 2 basisspelers die het veld mochten betreden. Qua speelbeeld veranderde niet veel, Sparta bleef wel de dominantere ploeg, maar miste enige creativiteit en wellicht ook zelfvertrouwen, hierdoor bleef GVVV goed op de been en deelde men af en toe wat speldenprikjes uit. Na bijna een uurtje spelen was het toch een beetje vanuit het niets dat de gasten uit Rotterdam op voorsprong kwamen door een doelpunt van Mario Engels. GVVV ging nu iets fanatieker op zoek naar een doelpunt, zonder zich naar grote kansen te kunnen spelen. Met nog een kwartiertje te gaan sloeg ook nog even de vlam in de pan na een overtreding en werd het nog even trekken en duwen tussen de beide teams. Dit akkefietje leverden in totaal 3 gele kaarten op, maar de rust was snel wedergekeerd. Net op het moment dat de wedstrijd zijn einde naderde en GVVV toch met een slotoffensief bezig was, werd middels een van richting veranderde vrije trap van Vito van Crooij in de 87e minuut de wedstrijd in het slot gegooid. Een nieuw sprookje in de beker voor GVVV werd hierdoor uitgesloten en kan men zich richten op het punten vergaren in de 2e Divisie want dat zal hard nodig zijn om zich te kunnen gaan handhaven dit seizoen. Voor Sparta was dit een welkome opsteker voor de stadsderby van dit weekend, al zal men ongetwijfeld niet tevreden zijn met het spel. Echter is dit met bekeravonden niet het belangrijkste, het gaat erom dat je in de koker voor de loting terecht komt.

Verder heb ik hier niet zoveel foto's gemaakt omdat ik hier al eerder ben geweest. Hieronder toch nog even de foto's welke ik wel heb gemaakt.