Elindus Arena: SV Zulte Waregem - KV Kortrijk 2-2 (0-0)

 
Bezoek datum: 25-09-2021
Toeschouwers: 8.231
Entree: € 25,- (vak 104, lange zijde, zitplaats)
Competitie: Jupiler Pro League (België)

Voor dit weekend was met de vrouw afgesproken om een nachtje in een hotel door te brengen en de kinderen te laten logeren. De vraag werd toen natuurlijk, waar gaan we naartoe en nog belangrijker (voor mij) welke wedstrijd kunnen we bezoeken. Na diverse mogelijkheden te hebben bekeken en gewacht tot er eventueel kaarten beschikbaar waren hebben we een week van te voren de knoop doorgehakt. Ik heb kaarten voor de derby tussen Zulte Waregem en KV Kortrijk aangeschaft, hierna kon mijn vrouw aan de slag met het hotel. Dit werd uiteindelijk een hotel in het centrum van Gent, wat overigens een erg mooie stad is. Waregem ligt op ongeveer 30 minuten rijden dus dat is goed te doen. Mijn debuut in de Belgische competitie was dus aanstaande!

Vanuit Nederland was het op de heenweg ongeveer 3 uur rijden, dus begin van de middag de kinderen weggebracht en de lange rit naar België begon. Dit was overigens goed te doen en hebben we nauwelijks last van files gehad, zelfs bij Antwerpen konden we redelijk vlot doorrijden. Onderweg naar Gent kom je natuurlijk diverse borden met plaatsnamen tegen. Ik merkte hierbij vaak dat ik dacht: 'he, hier zit deze club', maar goed, het was een gecombineerd weekend, dus ik kan het niet maken om deze helemaal op te eisen met voetbal. Eenmaal aangekomen in het hotel, even snel onze spullen gedropt en opgefrist en toen meteen door naar Waregem. Bij het afrijden van de snelweg zagen we de lichten van het stadion Elindus Arena en begon het voetbalhartje weer harder te kloppen. Na een stukje van het stadion een parkeerplekje te hebben gevonden, wandelden we richting het stadion. Het stadion ligt vlakbij een mooi park met een groot water, helaas door deze ligging was het wat lastiger om een mooie foto van een afstand van het stadion te nemen. 
Na het binnentreden van het stadion was het tijd om even een hapje te eten. Bij een kraampje meteen even een broodje hamburger besteld, echter bleek je een speciale betaalpas nodig te hebben om te kunnen betalen, dat is best irritant zeg maar als je er maar voor één keer bent. Ik heb gaf de mevrouw 10 euro contant zei dat het goed was zo, mevrouw vond het goed, meneer niet zo, maar goed, dat moesten ze zelf maar ff uitzoeken. Eenmaal in het stadion zelf zaten we lekker dicht bij het veld, enig nadeel was wel dat we laag zaten en de dug-outs precies voor ons, dus we misten een stukje veld zeg maar. Het uit vak was lekker gevuld en liet zich goed horen, ook het vak met de gangmakers bij Zulte Waregem was lekker gevuld en waren ook luidruchtig genoeg. Bij het betreden van de elftallen het veld op voor de aftrap hing er een lekkere sfeer met veel vuurwerk, fakkels en gezang. We zaten er meteen lekker in. De eerste helft gebeurde op zich niet zo heel veel, het spel was van beide kanten erg slecht en slordig, maar er was wel werklust van beide kanten. Het veld was ook erg hobbelig, dus dat zal wellicht ook een rol hebben gespeeld. De trainer van Kortrijk heeft waarschijnlijk het meest gelopen van iedereen want die bleef maar heen en weer lopen bij de dug out. Bij Zulte Waregem zaten trouwens Davy de Fauw en Timmy Simons als assistent trainers op de bank, beide bekend vanuit het Nederlands voetbal natuurlijk. Verder waren er bij beide teams weinig bekende, bij Zulte Waregem alleen Jelle Vossen en bij Kortrijk Trent Sainsbury
De 2e helft begon eigenlijk op dezelfde manier als de 1e helft was gegaan, veel strijd maar weinig voetbal. In de loop van de 2e helft lukte het Kortrijk toch om te scoren en deze werd zelf uitgebreid naar een 0-2 voorsprong. Zulte Waregem stelde daar nog steeds erg weinig tegenover. In de slotfase kwam vanuit het niets toch 1-2 op het scorebord, dus gingen we er toch nog maar even goed voor zitten. En we werden op onze wenken bediend, een paar minuten na de aansluitingstreffer werd een lichte overtreding bestraft met een penalty voor Zulte Waregem, welke werd benut door oud-international Jelle Vossen. Waar de Kortrijk supporters even daarvoor al uitgebreid de aanstaande overwinning aan het vieren waren, waren het nu toch weer de Zulte Waregem supporters die uit hun dak gingen. Met een extra tijd van 6 minuten gingen er nog beter voor zitten, het was nog wel erg spannend maar uiteindelijk bleef de 2-2 als eindstand staan. Op zich wel een mooi afspiegeling voor deze wedstrijd al was Kortrijk onderaan de streep wel wat beter. Qua sfeer deze wedstrijd waren beide supporters groepen goed bezig en zorgde voor een mooie fanatieke sfeer. Overigens zonder hierbij over de schreef te gaan. Kortom, een heerlijk voetbalavondje, zeker voor de neutrale kijker.
Qua stadion is er niet zoveel lijn te ontdekken in de diverse tribunes. Op de 2e foto hierboven lijkt het nieuwste gedeelte te zijn, dat is mooi één geheel met in één hoek sky boxes. Aan de overzijde lijkt deze tribune over te gaan in een ouder gedeelte, net in deze hoek zitten de uitsupporters. Bij deze tribune valt op dat je juist heel hoog zit en de tribune hoog is opgebouwd. Op de eerste foto hierboven zit je de tribune achter het doel waar de fanatieke supporters van Zulte Waregem zitten. De tribune waar wij zaten is verdeeld in 2 lagen, wij zaten op de onderste laag/ring. Daarboven heb je nog een groter gedeelte met zitplaatsen, zoals je ook kan zien op de onderstaande foto's. 
Het was een leuke ervaring om deze derby te bezoeken, je kan het slechter treffen om voor het eerst een wedstrijd in België te bezoeken. Het smaakt in ieder geval naar meer. Voorlopig eerst maar weer eens proberen wat wedstrijden in Nederland te bezoeken, daar heb ik ook nog genoeg te bezoeken.
 
Hieronder nog even 4 filmpjes van de sfeer, van een kaal hoofd dat geniet wordt en van de 2-2. 

En tot slot ook nog weer de nodige foto's:Reacties