BUKO Stadion: Telstar - Jong AZ 1-0 (1-0)

Bezoek datum: 24-09-2021
Toeschouwers: 2.832
Entree: € 13,50 (vak H, Oosttribune lange zijde, zitplaats)
Competitie: Eerste Divisie

Qua affiche op het eerste gezegd niet zo'n kraker, al is het qua ligging tussen de beide clubs wellicht als derby aan te merken, maar toch was dit een bijzondere wedstrijd. Telstar stuntte afgelopen zomer met een verloting waarbij één van de hoofdprijzen was om een wedstrijd assistent trainer te zijn bij Telstar. Niet van de huidige trainer Andries Jonker, maar voor die ene wedstrijd hadden ze de op dat moment club loze Louis van Gaal weten te strikken. Nu van Gaal bondscoach is, is het des te opmerkelijker dat dit ook gewoon doorgang heeft gevonden. Zoals van Gaal zelf al zei, hij is een man van zijn woord.

Qua eerste divisie heb ik nog niet zoveel stadions/ploegen bezocht, van de huidige clubs in de Eerste Divisie ben ik alleen op Zoudenbalch geweest voor wedstrijd bezoeken. Ofwel, nog een hele lijst af te vincken. Met het vooruitzicht van de unieke wedstrijd van Telstar met eenmalig Louis van Gaal als coach tegen Jong AZ snel een kaart aangeschaft, waarvan ook nog een gedeelte werd afgestaan aan de stichting Spieren voor Spieren. Wel weer een superstunt want de wedstrijd trok veel meer publiek in het BUKO stadion dan wat men normaal gewend is en ook over belangstelling van de pers heeft men niet te klagen gehad. 
Na ongeveer een uurtje in de auto te hebben gezeten kwam ik bij het stadion aan. Heerlijk om de lichtmasten weer boven alles uit te zien steken. Rondom het stadion was het behoorlijk druk qua supporters, politie en media. Speciaal voor deze wedstrijd heeft Telstar een speciale sjaal laten maken en ook hier ging een deel naar Spieren voor Spieren, uiteraard heb ik even een sjaal aangeschaft, een mooi collectors item. Na een tijdje in de rij te hebben gestaan en alle tegenwoordige controles te hebben gehad ging ik het stadion binnen op zoek naar mijn plekje. Ik had weer een plekje gereserveerd op de voorste rijen, zodat je zo dichtbij als mogelijk bij het veld zit. Het stadion is opgebouwd uit vier tribunes. De hoofdtribune is het nieuwst, deze is ook voorzien van skyboxen. Aan de overzijde staat een wat oudere overdekte tribune. Aan de ene kant achter het doel is een kleine tribune neergezet dat dienst doet als uit vak, aan de andere zijde achter het doel was speciaal voor deze wedstrijd de boel weer opgelapt zodat deze ook in gebruik kon worden genomen. Dit gedeelte is onoverdekt. Bij deze tribune is trouwens wel de kenmerkende scorebord waarbij er per doelpunt een mandje wordt bijgehangen. Aan deze zijde staat tevens ook een modernere uitvoering van een scorebord middels een groot scherm.
Jong AZ begon deze wedstrijd als koploper van de Eerste Divisie waar Telstar in de onderste regionen te vinden is. Met de inbreng van Louis van Gaal waren de verwachtingen hoog bij de Witte Leeuwen en hoopten op een overwinning om de stunt helemaal mooi te maken. De wedstrijd begon al goed voor Telstar want binnen de 10 minuten had Glynor Plet de 1-0 voor de thuisclub in het doel liggen. Ondanks de koppositie maakte Jong AZ dit niet waar en kon weinig potten breken. Telstar speelde verrassend goed en verzorgd voetbal waarbij vooral de rust en de passing bij middenvelder Tom Overtoom bij mij opviel. Telstar kreeg in de loop van de wedstrijd nog wel wat kansjes om de score op te hogen, maar het vizier stond niet op scherp, de stand bleef hierdoor 1-0. Na het laatste fluitsignaal was het groot feest bij de supporters en ook op het veld werd de overwinning gevierd. Natuurlijk mocht de bondscoach meegenieten van de overwinning tijdens de ereronde. Het was een bijzondere wedstrijd om mee te mogen maken een ook leuk om eindelijk weer wat te vincken in de Eerste Divisie, maar eens kijken of we in de loop van het seizoen dit nog een beetje kunnen uitbreiden. 

Hieronder nog een aantal foto's van hetgeen ik leuk vond om vast te leggen.







 

Reacties