Stadion Galgenwaard: Jong FC Utrecht - MVV Maastricht 0-1 (0-1)

Bezoek datum: 09-08-2021
Toeschouwers: 541
Entree: € 10,- zitplaats, Noordtribune

Het is alweer een behoorlijke tijd geleden maar eindelijk weer een keer naar de Galgenwaard in Utrecht. De laatste wedstrijd die ik hier heb bezocht was de halve finale van de KNVB beker FC Utrecht tegen Ajax, een legendarische wedstrijd en een mooie happening toen. Vanavond staat er een ander affiche op stapel, het betreft de eerste wedstrijd in de Eerste Divisie dit seizoen van Jong FC Utrecht tegen MVV Maastricht. Voor deze wedstrijd is alleen de Noord tribune geopend en met 541 toeschouwers een stuk minder bezoekers dan mijn laatste wedstrijd hier. Daardoor waren alleen de plekken op de hoofdtribune beschikbaar, dus ik had nog een lekker zacht stoeltje ook, wat een luxe.  Overigens heb je wel een mooi beeld van de overige tribunes in zo'n leeg stadion..
Het blijft wel een aparte ambiance voor een wedstrijd in het betaalde voetbal, lage opkomst in een groot stadion, weinig tot geen sfeer. Ik snap dat het voor de clubs die een Jong elftal hebben in de voetbalpiramide dit mooi is voor de opleiding van de spelers, maar voor de competitie is het een gedrocht. Maar goed, het is op dit moment nu eenmaal zo en ja dan pak ik ook maar een keer een wedstrijd mee. Beide elftallen starten met een lage gemiddelde leeftijd, de leeftijd van MVV Maastricht is zelfs nog lager dan van Jong FC Utrecht. In het begin van de wedstrijd was Jong FC Utrecht de bovenliggende partij en had het meeste bal bezit. Tot aan de zestien ging het aardig maar daarna liep het vaak vast op het blok met MVV-ers. Echt grote kansen werden dan ook niet gecreëerd. Van beide kanten was het ook erg slordig. Door een van deze slordigheden aan Utrechtse zijde kon een speler van MVV vrij uithalen en door een fout van de keeper stond het opeens vanuit het niets 0-1. Na deze treffer liet MVV het initiatief nog meer bij Jong FC Utrecht zonder dat dit dit echt voor gevaar zorgde.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet echt, Utrecht had de bal, maar kon er niets mee doen dat voor gevaar kon zorgen. Dit spelbeeld bleef eigenlijk tot aan de 90e minuut zo doorgaan met af en toe een uitval van de ploeg uit Maastricht. Verrassend genoeg kwamen er nog 6 minuten aan blessuretijd bij en dit werden meteen de leukste 6 minuten van de wedstrijd. Jong FC Utrecht ging nu alles of niets spelen en nu werd het wel gevaarlijk voor het doel van MVV. Waarbij de beste kans recht op de doelman werd geschoten. Hierdoor bleef de stand op 0-1 voor MVV Maastricht staan als eindstand en haalde de Maastrichtenaren hun eerste 3 punten van deze competitie binnen. Gezien het spelbeeld van deze wedstrijd zullen beide ploegen waarschijnlijk onderin de ranglijst terug te vinden zijn deze competitie. Al zal bij Jong FC Utrecht waarschijnlijk geregeld jongere spelers van het 1e mee gaan doen wat het niveau wel omhoog krikt en wellicht dat MVV nog spelers aantrekt, maar afgaande op deze wedstrijd zullen de verwachtingen niet al te hoog zijn dit seizoen. Opvallendste speler was Albert Lottin van Jong FC Utrecht, voetbalt erg makkelijk, alleen soms wat gemakzuchtig.

Voordeel van een avondwedstrijd en lege tribunes is dat je ook bij kunstlicht nog wat mooie foto's kan maken van het stadion. Al met al toch weer lekker om weer eens in de Galgenwaard te zijn. Hopelijk kan ik na de vakantie ook weer een wedstrijd van het 1e in het stadion meepakken.