Sportpark Putter Eng: sc Heerenveen - Maccabi Tel Aviv 0-2 (0-1)

Bezoek datum: 13-07-2021
Toeschouwers: 200
Entree: € 5,- 

Wederom een leuk affiche op nog geen 30 minuten van mijn woonplaats. De wedstrijden volgen zich in een rap tempo op de laatste weken, het thuisfront zegt al, oh nee he, gaat papa alweer naar voetbal. Maar goed, je weet in deze periode niet hoelang je nog mag, dus op dit moment is het kijken wat je kijken kan. 

Vandaag een mooi potje in het Gelderse Putten op Sportpark Putter Eng, normaal gesproken de thuishaven van SDC Putten, maar vanavond het decor tussen sc Heerenveen en het Israëlische Maccabi Tel Aviv. Deze wedstrijd is op het laatste moment geregeld, ongeveer een weekje van te voren. Tegenstander Maccabi zal na de wedstrijd doorreizen naar Schiphol om de volgende dag de terugreis naar Israël in te zetten. Gezien het geringe aantal toeschouwers dat hierbij aanwezig mocht zijn zal voor SDC Putten hier geen vetpot mee verdiend zijn en zal men blij zijn ze net uit de kosten zijn. 

De wedstrijd werd op een bijveld gespeeld aangezien daar natuurgras op lag, dit veld lag er inderdaad perfect bij. Het zien van deze grasmat deed verlangen naar de tijd dat ik zelf de kicksen weer mag ombinden. Deze wedstrijd zou door sc Heerenveen via een live stream worden uitgezonden ,echter op het laatste moment wilde de tegenstander dit toch niet hebben. Bij sc Heerenveen spelen een paar opvallende spelers zoals Joey Veerman, Henk Veerman en bijvoorbeeld ook de vanavond niet meespelende Siem de Jong. Bij Maccabi Tel Aviv kon ik geen speler bespeuren die mij ook maar enigszins bekend voorkwam. sc Heerenveen begon met wat het leek het sterkste elftal, dus met de bekendere namen. Echter was het in de 6e minuut al raak voor Maccabi Tel Aviv via een rake kopbal uit een vrije trap. sc Heerenveen wist dus wat men te doen stond en had ook veruit het meeste balbezit in de eerste helft met een paar kansen. Echter was het Maccabi Tel Aviv dat liet zien in de omschakeling erg gevaarlijk eruit kon komen, maar verdere kleerscheuren werd voorkomen. Hierdoor zochten beide ploegen met een 0-1 tussenstand de kleedkamers op. 

Na de rust waar Maccabi Tel Aviv een aantal wissels doorvoerden en sc Heerenveen alleen vlak voor rust Mitchel van Bergen geblesseerd had moeten wisselen werd er begonnen met de 2e helft. Het spelbeeld bleef redelijk hetzelfde al zette de Israëliërs wat eerder druk. sc Heerenveen kon weinig gevaar stichten en kwam sporadisch in de buurt van de keeper van de tegenstander. De enige speler die opviel aan Heerenveense kant is Joey Veerman, hij blijft fysiek makkelijk op de been en legt de ballen soms achteloos op de goede plek neer, het contrast met de rest van de ploeg is groot. Zoals Joey Veerman speelt, lijkt het erop dat een stap omhoog het beste voor hem is om zich verder te kunnen door ontwikkelen. De eindstand wordt vlak voor tijd zelfs nog 0-2 gezet, waardoor sc Heerenveen met wat huiswerk huiswaarts wordt gestuurd. Aan technisch manager Ferry de Haan de taak om de selectie te versterken om de ambities voor dit seizoen waar te kunnen maken. Na afloop van de wedstrijd ook nog even de kans gehad om met Joey Veerman op de foto te kunnen, dus de verzameling foto's met voetballers heb ik ook weer kunnen uitbreiden. Op het sportpark waren ook Heerenveen clubiconen Foppe de Haan en Riemer van der Velde aanwezig.


Maar goed, ondanks dat de wedstrijd op een bijveld werd gespeeld, betekende het ook dat ook een hoofdveld moet zijn. Deze heb ik voor de wedstrijd natuurlijk opgezocht en heb hier een rondje gelopen voor de nodige foto's. Aan de lange zijde staat een overdekte zit/staantribune, aan de linkerzijde van de tribune kan je overdekt zitten en aan de rechterkant kan je overdekt staan. Naast de tribune heb je ook nog onoverdekte staanplaatsen. Aan de overzijde van de tribune heb je nog meer onoverdekte staanplaatsen. Achter het ene doel is een vrij nieuwe kantine gebouwd met op de begane grond o.a. kleedkamers en op de 1e verdieping de kantine met terras. Het hoofdveld is voorzien van een kunstgrasveld. 

De bespeler van de Sportpark Putter Eng, SDC Putten is actief in de Hoofdklasse, waarin het sinds 1997 voornamelijk actief is met af en toe een uitstapje naar de 1e klasse, maar meestal is men dan weer snel terug op Hoofdklasse niveau. SDC Putten is in 1952 ontstaan middels een fusie tussen twee clubs, de naam voluit is Sterk Door Combinatie Putten. Bekendste speler die de club heeft voortgebracht is Sander Duits.

Hieronder de foto's van het hoofdveld:


Reacties