Sportpark DVS'33: DVS'33 Ermelo - SDO Bussum 8-0 (3-0)

 

Datum bezoek: 27-07-2021
Toeschouwers: ?
Entree: € 0,-

Na een weekje van geen wedstrijden te hebben bezocht werd het dinsdag toch weer tijd om een wedstrijd te gaan bezoeken. Hiervoor had ik SDO Bussum tegen JOS Watergraafsmeer in gedachten, redelijk in de buurt en toch 2 clubs die ik anders niet zo snel zou zien. Echter gooide Corona de plannen weer in de war en werd de wedstrijd afgelast. Als schaduwwedstrijd had ik DVS'33 tegen Batavia'90 al in gedachten maar ook deze wedstrijd ging om dezelfde redenen niet door. Uiteindelijk heeft DVS'33 toch een nieuwe oefenpartner weten te vinden en toevalligerwijs is dit SDO Bussum geworden. 

De weg deze avond ging dus naar Ermelo, wel een stukje rustiger gereden aangezien ik 2 weken terug in Putten ben geflitst, was uiteindelijk toch een duur wedstrijdje geworden. Vroeger in de jeugd ben ik weleens in Ermelo bij DVS'33 op bezoek geweest, maar als hopper nog niet gevinckt met een wedstrijd. In de tussentijd is er ook veel veranderd op Sportpark DVS'33 kwam ik achter, dus mooi dat ik deze mee kan pakken. 

DVS'33 komt dit seizoen weer uit in de 3e Divisie en tegenstander SDO Bussum komt uit in de Hoofdklasse, dus één klasse verschil tussen beide teams. Op voorhand zou je kunnen zeggen dat de teams aan elkaar gewaagd zouden zijn. Maar op het veld lagen de verhoudingen toch een stukje anders. In de beginfase onderscheidde voornamelijk oud profvoetballer Stef Nijland zich met een aantal dreigende acties en goede passes. De eerste 20 minuten wist SDO Bussum het vol te houden zonder tegen doelpunt maar uiteindelijk was het dan toch Stef Nijland die de 1-0 wist te maken. Na een half uur werd Nijland vervangen en zijn vervanger scoorde even later op mooie wijze de 2-0. Vlak voor de rust werd het zelfs al 3-0, ook dit was een mooi doelpunt, Ondertussen was het weer al omgeslagen naar een fikse plensbui en had ik net op tijd de tribune opgezocht.
Na de theepauze hebben beide ploegen flink door gewisseld, maar dat is tot nu toe bij alle wedstrijden in de voorbereiding het geval. Na rust was het binnen een paar minuten weer snel raak en zaten de 4-0 en de 5-0 er al in. DVS'33 kon naar hartenlust voetballen, kreeg hier ook alle ruimte voor, maar ze speelden het ook goed uit met leuk en fris voetbal. De tegenstand was ook minimaal eerlijk gezegd, maar goed, je moet het uiteraard wel kunnen uitspelen. De teller stokte uiteindelijk bij 8-0, een mooie boost voor het zelfvertrouwen van DVS'33 en voor SDO fijn dat de dubbele cijfers niet werden aangetikt. Gezien het voetbal dat er bij DVS'33 in zit moeten ze denk ik dit seizoen wel bovenin mee kunnen doen, al is dat natuurlijk wel een beetje koffiedik kijken omdat ik van de overige ploegen in de 3e Divisie alleen DOVO heb gezien. Voor SDO Bussum zal er nog wel het een en ander moeten gebeuren om een goed seizoen te kunnen draaien in de Hoofdklasse.
Het Sportpark DVS'33 ligt er mooi bij in een groene omgeving. Op het sportpark komt duidelijk naar voren wat de clubkleuren zijn, dit komt de herkenbaarheid van een sportpark altijd ten goede. Aan een lange zijde staat een vrij nieuwe tribune(2012) met een aangebouwde business lounge. Ook op deze tribune komen de clubkleuren mooi in terug. Wat wel opviel is dat je op sommige plekken beperkt zicht hebt op het veld door bijvoorbeeld een dug-out voor je neus of iets hoger dat je tegen een reling aankijkt van een persplek. Verder is het een mooie tribune en ik was maar wat blij dat ik er gebruik van kon maken deze wedstrijd. De club is ook voorzien van veel bord sponsors, deze hangen op diverse plekken. Het veld is een kunstgrasveld en men heeft een mooi groot digitaal scorebord. Wat verder opvalt rondom het hoofdveld is dat er heel veel ruimte omheen ligt, het lijkt haast of er ruimte is vrijgehouden om nog tribunes bij te bouwen. 

Al met al weer een mooie vinck kunnen zetten in combinatie met een leuke wedstrijd met een aantal prachtige doelpunten en mooi uitgespeelde aanvallen. Hieronder weer een rits foto's van het Sportpark DVS'33

 


Reacties