Herstaco Stadion: RBC - FC Dordrecht 1-3 (1-2)

Bezoek datum: 03-07-2021

Aantal bezoekers: 839 

Na vorige week het seizen met 2 wedstrijden te hebben afgesloten was het vandaag tijd om het nieuwe seizoen te openen. Deze wedstrijd had ik al ver van te voren omcirkeld toen ik de aanmelding voorbij zag komen. Een mooi affiche in het Herstaco Stadion tussen voormalig profclub RBC en de Keuken Kampioen Divisie club FC Dordrecht. Saillant detail is dat dit ook de tegenstander was in de laatste wedstrijd van het betaalde voetbal van RBC Roosendaal in 2011. Destijds werd er door RBC gewonnen waardoor degradatie naar de toenmalige Topklasse werd ontlopen. Deze euforie duurde helaas niet lang voor de Roosendalers want op 8 juni 2011 werd het faillissement uitgesproken. 

Ondertussen is RBC sinds het seizoen 2012/13 weer actief als voetbalclub en begonnen van de 5e klasse op de zondag. Hierbij is men de afgelopen jaren opgeklommen naar de 2e klasse, maar hier stoppen de ambities niet. Even was er sprake om te gaan fuseren met Halsteren maar uiteindelijk is toch gekozen om zelfstanding door te gaan. Ondertussen wordt er aardig aan de weg getimmerd en zijn er weer diverse (oude) sponsoren die weer wat voor de club gaan betekenen. Voor de wedstrijd werden al een groot aantal sponsoruitingen op de tribunes onthuld gekoppeld aan belangrijke spelers/personen uit het verleden van RBC. Ook is met de aanstelling van oud profvoetballer Robert Braber als nieuwe trainer een nieuwe stap gezet, de ambitie hierbij is om binnen 5 jaar te promoveren naar de 3e Divisie

Tegenstander van vandaag FC Dordrecht is een vast gezicht in de Keuken Kampioen Divisie met in seizoen 2014-15 een kort uitstapje naar de Eredivisie. De laatste jaren speelt men hierin een rol in de marge. Financieel is er niet zoveel mogelijk dus hoopt men op jonge talenten die bij andere clubs buiten de boot vallen te kunnen huren. Bij de spelers die vandaag in actie kwamen gaan waarschijnlijk alleen bij Jari Schuurman en Denis Mamhudov een lampje branden van herkenning. Op dit moment staan er ook nog maar 9 spelers onder contract dus er is nog wel wat werk aan de winkel voor de club uit Dordt.

De wedstrijd van deze middag wordt geleidt door uit profvoetballer Geert den Ouden, die ook een verleden heeft bij RBC als speler. Zoals je op de foto hierboven kan zien heeft FC Dordrecht de bus buiten het stadion geparkeerd, dus het is te hopen op een aantrekkelijke wedstrijd. Bij RBC speelt overigens vanaf dit seizoen oud profvoetballer Kenny van der Weg. De eerste helft ging redelijk gelijk op, al had FC Dordrecht wel iets meer bal bezit al werd hier weinig mee gedaan. RBC was zeker niet de de mindere ondanks dat men op 2e klasse niveau speelt. Het is ook RBC dat via een penalty op een 1-0 voorsprong komt. FC Dordrecht komt in de 1e helft via Jari Schuurman wel op 1-1 en vlak voor rust door een mooi doelpunt van afstand van Miceli, die op proef is bij de Dordtenaren, zelfs op 1-2.

In de 2e helft kwam FC Dordrecht met een compleet nieuw elftal en ook bij RBC waren er diverse mutaties. Dit kwam de wedstrijd niet ten goede. Voor beide doelen gebeurde er dan ook niet zo heel veel. Bij RBC lopen er wel een paar jongens rond die aardig handig zijn met een bal, maar tot echte kansen leidde dit niet. Vlak voor tijd was het toch FC Dordrecht dat via Denis Mamhudov, die ook op proef is, een 1-3 eindstand aantekenden. Met 839 toeschouwers was het gezellig druk, ook vanuit Dordrecht waren er supporters meegekomen, zij zorgden met af en toe wat gezang voor wat sfeer. 

Voor de wedstrijd uiteraard nog even rondje om het stadion gelopen om wat foto's te maken en natuurlijk ook eenmaal in het stadion. Ik bijna een mooi rondje lopen, alleen bij de spelersingang kon ik even niet verder. Er liepen her en der ook nog bekende oud-spelers/trainers van RBC, zoals Henk Vos en Robert Maaskant. De lichtmasten van destijds zijn helaas verdwenen, op één hoek staat nog wel de paal maar zonder de lampen. Het veld in het stadion is helaas een kunstgrasveld, het jammere hiervan is dat ook de bal zwarte vegen krijg van het rubber waardoor je toch een ander kijk effect krijgt, maar goed dat is mijn mening. Al met al een leuke middag om dit stadion eindelijk te kunnen vincken en dan nog met een leuk affiche ook. Uiteraard heb ik weer vanuit alle hoeken en standen foto's gemaakt en zelfs een paar filmpjes.

De kop is er af voor het nieuwe seizoen, hopen dat dit seizoen ons meer gaat brengen dan het afgelopen seizoen. 
Reacties