Hänsch-Arena: sv Meppen - 1.FC Kaiserslautern 1-0 (1-0)

 

Bezoek datum: 31-07-2021
Toeschouwers: 5813
Entree: € 30,- zitplaats

Een bijzondere dag vandaag, vandaag stond in het teken van mijn debuut in de Duitse competitie. De wedstrijd van deze middag tussen SV Meppen en de 1.FC Kaiserslautern in de Hänsch-Arena in Meppen is de eerste wedstrijd die ik op Duitse bodem bezoek. SV Meppen had ik redelijk hoog op mijn verlanglijstje staan en nu voormalig topclub 1.FC Kaiserslautern op bezoek kwam maakte de affiche helemaal af. Vooraf had ik alles goed gecheckt met betrekking tot de regels rondom de Corona, maar aangezien ik sinds donderdag de QR-code in de pocket had voor de vaccinaties kon ik me gaan klaar maken voor de reis naar Meppen
De wedstrijd zou om 14.00u aanvangen en ik zou er ongeveer 2 uur over rijden, dus rond 11 uur 's ochtend ging ik op pad. Het weer beloofde niet veel goeds, onderweg vele regenbuien gehad en doordat mensen meteen een beetje schrikken wordt er ook meteen weer langzaam gereden. Desondanks kwam ik mooi op tijd in Meppen aan en stond duidelijk aan waar je kon parkeren. In een weiland kon je mooi parkeren en het was nog gratis ook, altijd mooi voor een Hollander. Gezien de stroom mensen met voetbalshirtjes en sjaaltjes om was het makkelijk om het stadion te vinden. Eenmaal bij het stadion was het wel even wat onoverzichtelijk bij welke ingang ik nou moest zijn. Mijn Duits is niet al te best, maar gelukkig kan men daar ook wel Engels en stond ik uiteindelijk in de juiste rij. De rijen waren door alle controles best lang en het duurde dus ook best een tijdje voordat je naar binnen kon. Uiteindelijk was ik 8 minuten voor 14u binnen. Er waren ook veel supporters van Kaiserslautern mee in het uitvak en zij waren al druk bezig met het aanmoedigen van hun ploeg. Ik had een kaart voor de KIKXXL Tribune in VAK K, dit lag vlakbij het uitvak. Overigens zaten er ook gewoon Kaiserslautern fans tussen het thuispubliek, dit is hier gewoon mogelijk blijkbaar. Kunnen we in Nederland nog wat van leren. De sfeer in het knusse stadion was heerlijk, zeker ook omdat ik dit zolang heb moeten missen. Vooraf was de afweging geweest om een goedkoop kaartje van 12 euro voor een staanvak te kopen of toch een kaartje van 30 euro voor een zitplaats. Gezien de vele regen die deze middag af en toe met bakken uit de lucht viel was de keuze voor de zitplaats een goede keuze gebleken.
Ondanks dat ik van beide clubs nauwelijks spelers ken, eigenlijk alleen Christoph Hemlein die bij NEC heeft gespeeld, was het een leuke wedstrijd om te kijken, mede ook door de sfeer die de beide supportersgroepen maakten. SV Meppen had vorige week de eerste wedstrijd verloren en 1.FC Kaiserslautern heeft toen gelijkgespeeld. Beide teams gingen dus op zoek naar de volle 3 punten en dit leverde een mooie open wedstrijd op. Uiteindelijk was het SV Meppen dat in de blessuretijd van de 1e helft op 1-0 kwam. Vlak na de goal floot de scheids direct voor de rust. De 2e helft ging eigenlijk op dezelfde manier verder, al moesten 'Die Roten Teufel' nu toch meer gaan drukken om de aansluitingstreffer te kunnen gaan maken. In een wedstrijd heb je altijd wel een of een paar spelers die indruk op je maken, deze keer is dat Luka Tankulic van SV Meppen tevens de aanvoerder van de ploeg. Hij was erg sterk en rustig aan de bal en had af en toe knappe acties waarmee hij de handen op elkaar kreeg. Ondanks dat het spel nog steeds op en neer golfde en beide ploegen nog de nodige kansen kregen om een doelpunt te maken gebeurde dit uiteindelijk toch niet, waardoor de thuisclub de punten in huis kon houden. Deze punten zal de club hard nodig hebben want afgelopen jaar waren ze eigenlijk gedegradeerd uit de 3de Bundesliga, maar doordat KFC Uerdingen de licentie niet rond kreeg mag SV Meppen het toch nog een jaar proberen. 
Het stadion is opgebouwd uit vier tribunes, achter de beide doelen hebben ze een onoverdekte staantribune staan. Op de lange zijdes heb je overdekte tribunes waarvan de grootste gedeeltes zitplaatsen zijn maar vooraan beneden heb je ook nog staanplaatsen. De fanatieke supporters die voor de sfeer zorgen staan op een lange zijde aan de Tribüne West, al moet gezegd worden dat het hele stadion wel mee doet. Als het even te rustig is in het stadion dan begint de stadionspeaker de boel op te zwepen en is er weer voldoende volume. Ook bij het noemen van spelersnamen van de thuisclub gaat de speaker helemaal los. Hieronder een tweetal filmpjes.
In de rust van de wedstrijd heb ik nog even een lekker broodje bratwürst weten te scoren en deze was erg goed binnen te houden. Na de wedstrijd heb ik nog even een aantal foto's gemaakt en tijdens het teruglopen kon ik ook nog gewoon weer naar binnen bij de andere tribunes, dus ik heb mooi vanaf andere kanten ook nog foto's kunnen maken.  

Voor een eerste keer Duitsland is mij dit uitstekend bevallen, heerlijke ambiance en een boeiende wedstrijd. Het stadion is ook geweldig, geen moderne betonbak, maar nog een echt voetbalstadion. Een aanrader voor degene die hier nog niet zijn geweest. Dit smaakt echt naar meer, dus dat wordt weer plannen smeden. Nu eerst nog nagenieten van deze wedstrijd en de foto's. 
Reacties

 1. Hi, wat een leuke blog heb je. Heb je ook een Twitter- en/of Insta-account om te volgen of beschrijf je jouw groundhopavonturen alleen via deze blog?

  Gr,
  Edwin Westland
  (Stadionautist)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Handig Ed.... Ik kom hier dankzij een link op de website van DVS '33 en zie nu pas dat wij al lang een link hebben via Twitter.

   Verwijderen
  2. Haha ja klopt, wij kennen elkaar al op twitter en insta, heb nog goeie tips van je gehad destijds voor in Limburg.

   Verwijderen

Een reactie posten