Zeeland tour(5/7): Sportpark Het Schenge - vv GOES

 


Bezoek datum: 05-06-2021

Met het 5e bezoekje doe ik een club aan welke het hoogste speelt dan de clubs die ik deze dag heb bezocht. Op het sportpark Het Schenge speelt vv GOES in de 3e divisie zaterdag, dit terwijl het eigenlijk een zondagclub betreft. Door een te kort aan zaterdagclubs in de 3e divisie zaterdag is vv GOES 'uitgeleend' aan de zaterdag afdeling. 

vv GOES is in 1895 al opgericht, al heette het destijds Zeelandia, later werd dit veranderd in GVV(Goese Voetbal Vereninging). Tegenwoordig dus vv GOES, waarbij de letters staan voor "Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk". Waar in het verleden voornamelijk in de 2e en 3e klasse werd gespeeld is in 2010 de opwaartse lijn begonnen waarbij de Hoofdklasse werd gehaald. Na weer een uitstapje naar de 1e klasse werd er vervolgens doorgestoten naar de 3e divisie. In het 1e seizoen in de 3e divisie mist men ook net promotie naar de 2e divisie door een nederlaag tegen FC Lienden. Bekende spelers welke hier bij vv GOES hebben gespeeld zijn bijvoorbeeld huidige prof speler Jan Paul van Hecke en in de jaren '90 Romeo van Aerde. De bekendste is vooral bekend bij de wat oudere mensen gok ik, oud keeper Frans de Munck, ook wel bekend als de Zwarte Panter. 

Waar je bij de meeste 2e en 3e divisie clubs een moderne accommodatie ziet, is dit op Sportpark Het Schenge niet het geval. Aan een lange zijde heb je een tribune welke verouderd is, maar zeker zijn charme heeft. Voor de tribune staan een tweetal dug-outs, welke zeker wel hun langste tijd hebben gehad of een opknapbeurt kunnen gebruiken, maar toch straalt dit meer uit dan de huidige kunstof dug-outs welke je tegenwoordig vaak ziet. Gelukkig ook hier weer een grasveld, het plastic veld virus heeft hier gelukkig ook nog een medestander gevonden. Aan de overzijde van de tribune heb je een onoverdekte tribune met over de hele breedte zitplaatsen. Al met al een leuk sportpark om te bezoeken. 

Een toeschouwer gevonden.


 

Reacties