Zeeland tour(3/7): Sportpark De Alblas - vv RCS

 

Bezoekdatum: 05-06-2021

Voor het 3e bezoek gaan we Vlissingen uit en rijden een klein stukje door naar Oost-Souburg. Hier is op Sportpark De Alblas de voetbalclub vv RCS gehuisvest. Deze club is al opgericht in 1929 en is sinds 1965 op het huidige sportpark gesetteld. Na altijd in de zondag afdelingen actief te zijn geweest met de 1e klasse als hoogste klasse waarin geacteerd is, is er hier in 2015 afscheid van genomen en zijn ze op de zaterdag verder gegaan. Het eerste jaar in de 4e klasse zaterdag leverde meteen een kampioenschap op waardoor ze op het op het moment nog steeds in de 3e klasse uitkomen. Ik ken deze club eigenlijk voornamelijk omdat de gebroeders Dennis en Gerard de Nooijer hier vandaan komen. Na een gesprek met een van de mensen daar blijkt ook Danny Blind ook hier zijn roots te hebben liggen. 

Het sportpark heeft bij het betreden hiervan een mooie uitstraling. De diverse gebouwen zijn al een tijdje in gebruik om het zo te zeggen, maar dit bedoel ik in de positieve zin. Het oogt nostalgisch en is wars van moderne multifunctionele gebouwen welke je steeds vaker te zien krijgt. Mooi om te zien was ook bij de vlaggenmast op het clubgebouw de oude luidsprekers welke je vroeger ook vaak zag, dit kan je al terugvinden op de foto bovenaan. De tribune is vrij hoog, bereikbaar via trappen aan de beide zijkanten, helaas zaten de hekken hiervan dicht dus kon er niet even op. Ook hier is het veld een mooi natuur veldje, dus dat komt het geheel allemaal ten goede. 
Hier nog even staan praten met mensen die benieuwd waren waarom ik foto's aan het maken was. Hierbij ook nog even gepraat over de onderlinge rivaliteit rondom deze streek tussen de clubs en het niveau waarop gespeeld wordt maar toen was het ook weer tijd om verder te trekken, ik had namelijk nog een aantal targets op mijn lijstje. De volgende stop zal er één zijn met een historie voor mijn eigen amateurclub, maar hierover later meer. Nu eerst nog een aantal foto's van dit mooie sportpark.

 

Reacties