Sportpark Elinkwijk: usv Elinkwijk - SVL 3-4 (0-1)

 

Bezoek datum: 26-06-2021

Na 's ochtend al eerst een bonus wedstrijd te hebben meegepakt ben ik vanuit Veenendaal meteen doorgereden naar Zuilen-Noord naar de wedstrijd die ik had uitgekozen voor deze dag. Op sportpark Elinkwijk speelt usv Elinkwijk een oefenwedstrijd tegen SVL uit Langbroek. Deze wedstrijd betekend meteen nieuwe vinck voor mij want hier ben ik nog nooit geweest. 

usv Elinkwijk is een club van 102 jaar met een roemrijk verleden, tussen 1953 en 1970 werd er zelfs jarenlang betaald voetbal gespeeld. In 1970 werd de proftak samen met de clubs Velox en DOS gefuseerd tot FC Utrecht. usv Elinkwijk bleef nog wel bestaan en ging verder als amateurclub. Na deze periode is Elinkwijk nog jarenlang een toonaangevende club geweest in het zondag voetbal op het hoogste niveau. Elinkwijk speelt in een herkenbaar tenue, een wit shirt met een blauwe baan. De club heeft in de loop der jaren veel bekende voetballers grootgebracht zoals Ibrahim Afelley, Gerald Vanenburg, zelfs Marco van Basten heeft hier zelfs nog 1 jaar in de jeugd gespeeld. Ofwel, een interessante club om eens van dichtbij te bekijken. 

Tegenwoordig speelt usv Elinkwijk nog alleen op de zaterdag en hierbij komt het uit in de 4e klasse. Tegenstander van vandaag, SVL, heeft sinds het begin van deze eeuw een opmars doorgemaakt van de 6e klasse naar zelfs de hoofdklasse in 2016. Dit heeft men een jaartje volgehouden en nu spelen ze al een aantal jaren in de 1e klasse. Er zit dus wel wat klassen verschil in de opponenten van deze middag. 

De 1e helft was dan ook voornamelijk voor de gasten uit Langbroek, al wisten ze het overwicht niet dermate in cijfers uit te drukken. Hierdoor was het bij rust 0-1 voor SVL. Na rust werden er wat wissels bij SVL doorgevoerd en Elinkwijk bleef merendeels hetzelfde. In de 2e helft kwam SVL vrij vlot op 0-2 waardoor je zou denken dat de wedstrijd gelopen zou zijn en dat de score verder uitgebouwd zou worden maar het fanatiek spelende Elinkwijk knokte zich terug in de wedstrijd en boog zelfs de achterstand om in een 3-2 voorsprong, hier ging bij SVL bij sommige dingen nog niet helemaal goed zeg maar. Bij Elinkwijk lopen wel een paar jongens rond die waarschijnlijk op een hoger niveau ook nog wel goed kunnen meekomen. Tijdens de wedstrijd waren er over en weer wel irritaties onderling, maar dit kwam ook mede omdat de scheidsrechter wat dingetjes over hoofd zag. Uiteindelijk kwam SVL toch wel weer terug in de wedstrijd en wisten ze na de 3-3 ook nog de 3-4 te maken. Hier zou het uiteindelijk ook bij blijven. Ondanks de verschil in klassen was het erg leuke pot om te kijken, mede ook wel een beetje door de irritaties onderling, hierdoor kreeg je in ieder geval geen gezapig voetbalpotje. 

Uiteraard was ik hier niet alleen voor het voetbal maar ook voor het sportpark zelf. Helaas had men een grote witte partytent voor de tribune staan, dus dat was wel weer even jammer voor de foto. Maar de tribune zelf is een mooi, oudere tribune waarbij vooral het houten hekwerk en de houten trapjes aan de voorzijde een mooi beeld geven. Verder heb je rondom het veld nog terracing en uiteraard een natuur grasveld. Hierdoor is het totale plaatje van dit sportpark een genot om te zien en heerlijk om hier een potje voetbal te kijken. 

Al met al is dit een mooie afsluiter van het seizoen 2020-21, volgende week zaterdag gaan we een begin maken seizoen 2021-22 met een mooie affiche in Brabant. Maar voordat het zover is nog even nagenieten van de foto's van Sportpark Elinkwijk.Reacties