Limburg Tour (4/5): De Kraal - VVV (Venlo)


 Het ene laatste adresje alweer van mijn 'Limburg Tour'. Vanuit Heerlen stuurde ik de auto naar Venlo, waar de plaatselijke VVV Venlo zijn wedstrijden speelt. Tegenwoordig doen ze dat in het Covebo Stadion De Koel, maar vroeger hebben ze tot 1972 ook gespeeld op de De Kraal. Hier zijn nog wat restanten van terug te vinden. 

Ondertussen zijn de restanten van de tribunes afgeschermd door hekken en ook de toegang tot het veld, dat er overigens netjes bij ligt, is door een hek afgeschermd. Gelukkig waren ze bezig met het onderhoud van het veld, waardoor ik toch een ronde kon doen. Als je hier nu rondloopt is het moeilijk voor te stellen dat hier toch ongeveer 17 jaar betaald voetbal is gespeeld. Toch is het ook weer leuk om deze ground mee te pakken als je toch in de buurt bent. Overigens vindt je op een paar honderd meter de huidige thuishaven van VVV Venlo, dus je kan beide meepakken. Op een gebouwtje dat er staat vindt je nog een deel van een poster met een foto uit 1959 van VVV-Feyenoord.

Hieronder een aantal foto's welke ik heb gemaakt. Op een paar foto's zie je de lichtmasten van het huidige stadion op de achtergrond, waarmee je kan inschatten hoe dicht bij elkaar het ligt.








Reacties