Limburg Tour (2/5): Parkstad Limburg Stadion- Roda JC (Kerkrade)


Op dinsdag 10 november 2020 ben ik begonnen met een Limburg Tour langs oude stadions en huidige stadions. In het vorige verslag van deze dag kan je mijn bezoek terug vinden van het oude stadion van Roda JC, Kaalheide. En als je dan toch in Kerkrade bent, dan kan je net zo goed ook even doorrijden naar het Parkstad Limburg Stadion, het huidige onderkomen van Roda JC. Dit stadion ligt nog geen 10 minuutjes van Kaalheide af, dus je bent er ook zo. Wat opvalt zodra je het terrein komt oprijden is hoe modern het stadion eruit ziet. Rondom het stadion zijn allerlei winkels gevestigd en ook aan de buitenzijde van het stadion vindt je allerlei winkels en horeca en zelfs ook een casino.

Behalve het moderne uiterlijk vallen ook meteen de lichtmasten op. Deze zijn niet zoals je vroeger zag vooral erg hoog, maar gelukkig ook niet wat je tegenwoordig veel ziet dat de lichten in het dak zijn verwerkt. Het Parkstad Limburg Stadion heeft moderne lichtmasten, hierdoor krijgt het van de buitenkant toch de uitstraling van een voetbalstadion. Op het moment dat ik Kerkrade inreed zag ik in de verte deze lichtmasten al. Net zoals vroeger blijft dat toch altijd zijn charme houden. 


Verder is aan de buitenkant, behalve dan het logo van Roda JC, weinig te zien van het daadwerkelijke stadion. Op de hoeken heb je de ingangen tot de diverse vakken maar er is weinig zicht van de binnenkant. Op één hoek heb ik door in te zoemen toch een stukje van de binnenkant kunnen vastleggen. Volgens mij waren ze net op dat moment ook bezig met de training. Om het stadion toch echt een keer van binnen te zien zal ik toch een keer moeten afreizen voor een wedstrijd van Roda JC, dan kan er een echte 'vink' bij dit stadion. 

Tijdens het rondlopen van het stadion kwam ik een winkel tegen waar ik nog even een nieuw Panini album heb kunnen aanschaffen, altijd goed natuurlijk. Nadat ik de ronde had voltooid en verder weinig voetbal gerelateerde dingen had gezien was het lunchtijd. Nu wil net het geval dat vlakbij het stadion een Burger King gevestigd is, en tja, wat moet dat moet, dus voordat de tocht verder gaat naar het volgende adres, toch maar even een lekkere ongezonde 'vette bek' gehaald. 

Hieronder nog een paar foto's van dit bezoek, foto's van mijn lunch heb ik maar even achterwege gelaten.






Reacties