Sportpark Orderbos: CSV Apeldoorn - AVV Columbia 4-0 (2-0)

Na een paar weken zonder wedstrijd bezoek, vanavond maar weer eens in de auto gestapt en gaan rijden richting Apeldoorn. Hier stond op sportpark Orderbos de vriendschappelijke wedstrijd tussen twee Apeldoornse 1e klassers op het programma, CSV Apeldoorn thuis tegen AVV Columbia. Na een oudergesprek op school snel de auto ingestapt en net een paar minuutjes voor het begin was ik binnen. Voor deze wedstrijd moest je ook weer van te voren reserveren, maar druk was het niet echt.

De beginfase van de wedstrijd ging nog redelijk gelijk op en het tempo lag nog redelijk hoog. In de 9e minuut viel toch al het eerste doelpunt voor de thuisclub. En in de 28e minuut volgde de 2-0 na een verkeerde trap van de keeper. Van grote afstand werd de bal over de keeper heen geschoten, het mooiste doelpunt van de avond was gemaakt. Af en toe was de wedstrijd ook wat grimmig, in de 1e helft een klein opstootje tussen 2 spelers en een speler van CSV Apeldoorn die de wedstrijd werd uitgeschopt. De 2e helft werd al meer eenrichtingsverkeer, CSV was de bovenliggende partij met een aantal snelle handige spelers. Columbia stelde hier niet zoveel tegenover, behalve dan dat het wat fysieker werd en de grenzen werden opgezocht en soms overschreden. In het laatste kwartier was de pap op bij Columbia en kon CSV Apeldoorn uitlopen naar een 4-0 overwinning.

Voor wat betreft het sportpark Orderbos, dit ligt heel verrassend in een bosrijke omgeving omringd door heel veel andere sportverenigingen. De entree van het sportpark is bijzonder, met een geel-rode trap naar beneden door een poortje met aan weerszijden een kassa hokje. De tribune zelf is niet zo heel bijzonder, al helpt het wel dat alle stoeltjes netjes de clubkleuren hebben waardoor dit toch wat meer uitstraalt. Uiteraard ligt ook hier een kunstgrasmat zoals bij zoveel verenigingen tegenwoordig. Ik heb weer even een rondje rondom het veld gemaakt en hierbij wat foto's geschoten. Deze heb ik nog even toegevoegd om een idee van dit sportpark te krijgen.