Sportpark Kerschoten - Robur et Velocitas - vv Voorst 6-0 (4-0)


Last minute toch nog maar een wedstrijdje ingepland deze zondagmiddag. Het gezin wou op familiebezoek in Apeldoorn, dus een mooie gelegenheid voor mij om hier een wedstrijd uit te zoeken. De keuze viel op de oudste club in Gelderland, Robur et Velocitas, opgericht in 1882. Het eerste elftal speelt op de zondag in de 3e klasse B. Vandaag stond de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma, de tegenstander is vv Voorst, spelend in de zondag 5e klasse E

Het niveau verschil was op het veld ook duidelijk zichtbaar, de eindscore van 6-0 voor Robur et Velocitas had groter kunnen maar vooral moeten zijn. Al met al wel een leuke pot om te zien. 

Op het sportpark staat een mooie grote tribune met allemaal zitplaatsen, dit was vanmiddag mooi meegenomen want af en toe kwam er een aardige regenbui voorbij. Vanaf de tribune kan je naar de kantine aan de bovenzijde, aan de onderzijde zitten de kleedkamers. Na een paar omzwervingen speelt Robur sinds 1969 op het huidige sportpark Kerschoten in Apeldoorn. Op het sportpark liggen 3 voetbalvelden, waarvan 2 kunstgrasvelden.

Zoals gebruikelijk heb ik ook weer even een rondje gelopen en een aantal foto's gemaakt:














 

Reacties