Sportpark De Westmaat: sv Spakenburg - AVV Swift 3-3 (1-0)


Vanavond ging de reis naar het mooie vissersdorp Spakenburg. Hier spelen 2 grootmachten uit het amateur voetbal al jaren op op hun eigen sportpark vlak naast elkaar. Het sportpark De Westmaat heeft net zoals in Veenendaal bij Sportpark Panhuis een rode en een blauwe kant. In Spakenburg is in het rode gedeelte vv IJsselmeervogels gevestigd en sv Spakenburg behuisd de blauwe zijde van het park. Vanavond bracht ik een bezoek aan de blauwe zijde middels de wedstrijd tussen sv Spakenburg en AVV Swift uit Amsterdam. sv Spakenburg acteert in de 2e divisie en AVV Swift draait meestal bovenin mee in de Hoofdklasse
Op de hoofdtribune heb je de zitplaatsen, middels blauwe en witte stoeltjes. De witte stoeltjes vormen de naam van de club, dat is mooi herkenbaar voor de foto's. Aan de overkant, de andere lange zijde, staat een overdekte staantribune. Achter het ene doel zijn onoverdekte staanplaatsen en achter het andere doel staat de sporthal, waar je gedeeltelijk onder het doorgelopen dak kunt staan. Gespeeld wordt er op kunstgras, een helaas steeds vaker voorkomend fenomeen. Overigens is dit niet mijn eerste bezoek aan dit sportpark, in het verleden(jaren '80, '90) ben ik hier weleens geweest tijdens wedstrijden tussen sv Spakenburg en sv De Valleivogels. En in 2008 heb ik hier de derby van Spakenburg mogen aanschouwen, dit werd een overtuigende overwinning van de blauwe met 7-1. Maar goed, destijds heb ik geen foto's gemaakt en had ik ook nog geen blog, dus vanavond nog maar eens een keer naar De Westmaat blauwe zijde.

De wedstrijd, gezien het klasse verschil en de wetenschap dat sv Spakenburg ook weer enkele oud-profs heeft aangetroffen was de verwachting dat sv Spakenburg de bovenliggende partij zou zijn. Dit was inderdaad ook wel zo, al was het zeker geen walk-over. De eerste helft was eigenlijk niet heel boeiend op een paar kleine hoogte puntjes na en toch ook de 1-0 voor Spakenburg. Na rust werd er weer druk gewisseld waarbij bij AVV Swift bijna het gehele elftal werd vervangen en bij Spakenburg 7 wissels en rond de 70e minuut nog 3 wissels. Door de wissels veranderde wel het spelbeeld, Swift begon frisser en gedurfder te spelen en Spakenburg stelde hier weinig tegenover. De uiteindelijke 3-3 eindstand was op de basis van de 2e helft zeker aanvaardbaar. 
(de 2-1 uit een penalty door Robin Eindhoven(SPA))

Hieronder nog een aantal foto's die ik heb gemaakt. Hopelijk volgende week dinsdag weer een op de agenda.















Reacties