Sportpark Panhuis: vv DOVO - Willem II O23 5-2

Eindelijk, na een hele lange voetballoze periode vanwege de COVID19 heb ik weer een voetbalwedstrijd kunnen bezoeken. Op dinsdag 28 juli 2020 ben ik naar de wedstrijd van vv DOVO tegen Willem II O23 (Jong Willem II) op het rode gedeelte van Sportpark Panhuis in Veenendaal geweest. Voor mij is dit nog geen 20 minuutjes met de auto, dus nog lekker dichtbij ook.
vv DOVO heeft een handig systeem bedacht qua reserveren van de wedstrijd, dit gaat via een website en hierbij moet je aangeven dat je gezond bent en hierna krijg je een ticket voor de wedstrijd middels een QR code. Het bezoek aan deze wedstrijd was ook nog eens gratis. Op het sportpark golden ook diverse regels vanwege de huidige situatie. Je had een vaste looproute en langs het veld waren de staanplaatsen met witte stippen aangegeven en op de tribunes de stoeltjes met stickers. Een aparte manier van een voetbalwedstrijd beleven, maar op dit moment helaas noodzakelijk.

De wedstrijd zelf leek al snel beslist, binnen 6 minuten kwam 3e divisieclub vv DOVO al op een 2-0 voorsprong door geklungel achterin bij Willem II O23, zij probeerde te veel voetballend op te lossen. De 1-0 was overigens een mooi doelpunt vanaf 35 meter na een foute bal van de keeper. Bij DOVO spelen een aantal oud profvoetballers, waarbij vooral op het middenveld wel wat voetbal zat. Uiteindelijk was de ruststand 3-1 in het voordeel van DOVO

In de 2e helft werden de elftallen behoorlijk omgegooid en rond de 60e minuut kwamen nog een aantal wissels. Willem II O23 kwam wel wat beter uit de kleedkamer, maar desondanks kwam toch eerst de 4-1 snel opgevolgd door de 4-2. Door een foute trap van de keeper werd het vlak voor tijd ook nog 5-2, wat dan ook de eindstand was. Qua aantal toeschouwers zal het ongeveer 350-400 man zijn geweest.

Al met al een lekker potje voetbal voor de eerste keer weer. Jammer dat het op kunstgras werd gespeeld want na een zomerstop is het altijd lekker om het gras te kunnen ruiken, maar dat mag de pret niet drukken. Het is in ieder geval droog gebleven dus dat is ook weer mooi meegenomen.

Nu weer de oefenprogramma's doorsnuffelen op zoek naar een volgend potje. Hieronder nog een aantal foto's van deze avond.